Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Liverpool - Swansea (Premier League - 17/2/2013)

Γήπεδο: Anfield
Ημέρα, ώρα: Κυριακή, 17:00
Τίτλος: "Ψάχνοντας το κίνητρο"






Σήμερα διεξάγεται η μοναδική αναμέτρηση της Premier League, μεταξύ της Liverpool και της Swansea, παρόλο που αυτό το Σαββατοκύριακο είναι αφιερωμένο σε αναμετρήσεις κυπέλλου. Οι δύο ομάδες έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης (από Oldham και Arsenal, αντίστοιχα,), συνεπώς είχαν ελεύθερο πρόγραμμα, ενώ η Swnasea το επόμενο Σάββατο, αγωνίζεται στο τελικό του League Cup.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν μπορεί να προσεγγιστεί με λογική. Η όποια πρόβλεψη είναι, κατά τη γνώμη μου, λαχείο. Η Liverpool, μετά τις πολύ καλές και ελπιδοφόρες εμφανίσεις με τις Arsenal και Manchester City, προσγειώθηκε ανώμαλα με την εντός έδρας ήττα από τη West Brom (2η ήττα για φέτος) και την ήττα από τη Zenit (για το Europa League). Αναιμικές εμφανίσεις, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα τελειώνουν τη Liverpool από το κυνήγι και των τελευταίων στόχων της. Η απουσία του Sturridge ήταν εμφανής, όπως και η απουσία plan B από τον Rodgers για να την αντιμετωπίσει. Κακές εμφανίσεις των κεντρικών μέσων εξέθεσαν την άμυνα (η οποία φέτος δεν είναι και στα καλύτερά της, παρά τα "0" στο Anfield, τελευταία). Στο σημερινό παιχνίδι επιστρέφει ο Sturridge και ο Coutinho, οπότε περιμένουμε τον Suarez να απελευθερωθεί ξανά και η Livepool να έχει ουσιαστικότερη παρουσία στην περιοχή της Swansea. Το παράξενο είναι ότι η Liverpool δεν έχει κερδίσει καμία top-half ομάδα, δηλαδή ομάδα που βρίσκεται στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα, και η Swansea την έχει ήδη κερδίσει δύο φορές φέτος. Επίσης, δεν έχει σκοράρει ακόμη απέναντι στη Swansea, τις δύο χρονιές που βρίσκεται στην Premier League (3 παιχνίδια πρωταθλήματος), παρά μόνο στο League Cup.

Οι Swans έχουν από τώρα το μυαλό στον τελικό του League Cup. Αν κερδίσουν σήμερα, πετυχαίνουν το 3/3 απέναντι στη Liverpool για φέτος (διόλου άσχημο παράσημο).. Με αντίπαλο την Bradford City βρίσκονται πάρα πολύ κοντά στο πρώτο μεγάλο τρόπαιο της ιστορίας τους και, φυσικά, στην έξοδο στην Ευρώπη. Η σημερινή αναμέτρηση θα είναι, λογικά μια πρόβα τζενεράλε για τη ομάδα του Laudrup. Αν ξεκινήσει ο Michu (φετινή αποκάλυψη της Swansea), με δεδομένη την αμυντική αστάθεια των Reds, το να σκοράρει φαντάζει πιθανό. Στα εκτός έδρας παιχνίδια τους, το σκορ μένει σε χαμηλά επίπεδα - δέχονται δύσκολα γκολ, αλλά πετυχαίνουν με το σταγονόμετρο. Η ισοπαλία (0-0) είναι το συνηθέστερο αποτέλεσμα, παρότι έχουν εξαιρετική επιθετική λειτουργία.

Αίνιγμα η σημερινή αναμέτρηση. Η Liverpool δίνεται φαβορί σε πολύ χαμηλές αποδόσεις, αλλά δεν μπορώ να ακολουθήσω. Δυστυχώς, τα συνεχόμενα σκωτσέζικα ντους με οδηγούν στην απόφαση να μην την προτιμώ σε χαμηλές αποδόσεις. Εκεί που δείχνει σημάδια προόδου, έρχεται η σφαλιάρα σε κάποιο "εύκολο" ματς και επιστρέφουμε στην αφετηρία. Παραμένουμε μια soft ομάδα, η οποία σε ενδεχόμενο "στράβωμα" του ματς, δεν αντιδράμε με σχέδιο. Περιμένουμε να μας πάνε όλα καλά από την αρχή. Βλέποντας και τις εμφανίσεις της Swansea, προτιμώ να μην κάνω πρόβλεψη.

Δείτε επίσης:
Ligue 1 - 25η αγωνιστική
Primera Division - 24η αγωνιστική
Serie A - 25η αγωνιστική
Bundesliga - 22η αγωνιστική

1 σχόλια:

The Catalan είπε...

Tα θερμα μου συγχαρητηρια στην ομάδα σου!Είναι μεγάλη μου χαρα να βλεπώ προπονητές που καρπώνονται την δουλειά άλλων,όπως της Swansea,να χάνουν με τετοιο σκορ!Καλή επιτυχία στην Bradford!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India