Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Premier League 2012-13 - Day 7. Ένα βήμα πριν τη -νέα- διακοπή


Περίεργη  η εβδομάδα που τελειώνει, για τις αγγλικές ομάδες που αγωνίστηκαν στο Champions League και το Europa League. Παρότι πέτυχαν νίκες (οι περισσότεροι), σαν γενική εικόνα μπορούμε να πούμε ότι δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους. Πλέον, στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην 7η αγωνιστική της Premier League, τελευταία πριν τη -νέα- διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.


Chelsea Norwich
Όταν αγωνίζεται ο πρώτος της βαθμολογίας με έναν εκ των ουραγών και μάλιστα εντός έδρας, τι σημείο να διαλέξεις πέρα από τον «1»; Βλέποντας τις -έως τώρα- πορείες των Chelsea και Norwich, αν κάποιος διαλέξει κάποιο άλλο σημείο, τότε απλά τζογάρει!
Οι Blues  είναι αήττητοι (5 νίκες, 1 ισοπαλία) και έρχονται από μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με την Arsenal (1-2). Έχουν την καλύτερη άμυνα (3 γκολ) και παίζουν με την ομάδα που έχει τη χειρότερη επίθεση (4 γκολ). Εύκολα μπορούμε να υποθέσουμε ότι δύσκολα θα δεχτούν γκολ και σε αυτό το παιχνίδι. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια (Atletico Madrid, Juventus, Nordjeland) δεν εντυπωσίασαν (έδειξαν, μάλιστα, αρκετές αδυναμίες), αλλά στο πρωτάθλημα δείχνουν συνεπείς. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτή η Norwich, θα μπορέσει να συγκρατήσει τον οίστρο των Torres, Mata, Oscar, Hazard.
Οι Canaries δεν «κελαηδούν» όπως πέρυσι. Καμία σχέση με την ομάδα του Lambert, δείχνουν να πάσχουν από το «σύνδρομο της δεύτερης χρονιάς». (Στην Αγγλία, συνήθως μια νεοφώτιστη ομάδα πηγαίνει καλά στην πρώτη της χρονιά στην Premiership, αλλά τη δεύτερη δυσκολεύεται σημαντικά. Κάτι αντίστοιχο παρατηρούμε και με τη φετινή Q.P.R.). Κάκιστη εμφάνιση και ήττα από τη Liverpool (2-5) την προηγούμενη αγωνιστική, επισκέπτονται το Stanford Bridge αύριο με αρκετές απουσίες, με κακές εμφανίσεις στα εκτός έδρας παιχνίδια και με την παράδοση εναντίον τους. Πιστεύω στον Hughton (έδειξε πολύ θετικά στοιχεία κατά τη θητεία του στη Newcastle), αλλά για την ώρα δεν τους δίνω τύχη.
Είναι απόλυτα λογικές, οι πολύ χαμηλές αποδόσεις που δίνονται στη νίκη της Chelsea. Θα διαλέξω τη νίκη των γηπεδούχων με 2 γκολ διαφορά, ενώ καλή επιλογή φαίνεται το «anytime score» για τους Torres και Mata.

Τελικό σκορ: 4-1 (σκόραρε ο Torres)

Swansea Reading
Οι Swans ξεκίνησαν εντυπωσιακά τη χρονιά, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη: ισοπαλία με Sunderland, ήττες από Aston Villa, Everton, Stoke. Έχω ξαναμιλήσει για την προπονητική απάτη που ακούει στο όνομα Laudrup, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορώ να προβλέψω την τύχη της φετινής Swansea. Παρότι έχει αρκετά καλούς επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές, στα τελευταία τρία παιχνίδια δεν έχει σκοράρει –περίεργο, αν αναλογιστούμε ότι, ακόμη διατηρεί το περσινο της passing game. Αύριο, τους δίνεται η ευκαιρία να ξαναπάρουν μπρος.
Όμως, δεν μπορούμε να υποτιμούμε τη Reading. Σίγουρα, τα αποτελέσματα δε μας δικαιώνουν, αλλά οι εμφανίσεις της είναι ελπιδοφόρες για τη συνέχεια. Ας μην ξεχνάμε, ότι πέρυσι ήταν μια από τις καλύτερες επιθέσεις της championship και φέτος, δεν έχει αλλάξει επιθετικούς. Άρα, απλά περιμένω να πάρουν τα πάνω τους. Ενδεικτικά, έχουν σκοράρει 2 γκολ εναντίον της Chelsea (η οποία, όπως είπαμε, έχει δεχτεί μόλις 3) και 2 εναντίον της Newcastle.
Θεωρώ ότι θα δούμε ένα παιχνίδι με κακή αμυντική λειτουργία και από τους δύο. Αισιοδοξώ ότι θα σκοράρουν και οι δύο. Δίνω περισσότερη τύχη στον «1», αλλά με τις αποδόσεις που δίνονται, θα προτιμήσω την ισοπαλία.

Τελικό σκορ: 2-2

West Bromwich Albion – Queen’s Park Rangers
Άλλες δύο ομάδες με αντιδιαμετρική πορεία: η West Brom του Steve Clark (φώτο) δείχνει ικανή για το βήμα παραπάνω φέτος, ενώ η Q.P.R., ακόμη να βρεί τα πατήματά της.
Οι Baggies δείχνουν ομάδα που δύσκολα θα χάνει φέτος. Στο Hawthorns δείχνουν μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο, αλλά η ουσιαστική διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι ότι, ο μετρ της αμυντικής τακτικής Steve Clarke τους έχει κάνει να αντεπεξέρχονται και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ένα από τα θετικά τους είναι ότι, εντός έδρας δύσκολα δέχονται γκολ (στα τελευταία 10 παιχνίδια, μόλις 2 ομάδες σκόραραν)!
Για την QPR, τι να πώ; «Σύνδρομο της δεύτερης χρονιάς» είπαμε παραπάνω, αλλά, προσωπικά, δεν τους ξεγράφω. Το ρόστερ τους είναι για υψηλότερες θέσεις (αν και στην Αγγλία, αφού είχε πέσει η Leeds του 2004, η Newcastle του 2009 και η West Ham του 2011, καμία ομάδα δεν μπορεί να νιώθει άνετη, όσο βρίσκεται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού). Για την ώρα, δείχνουν κακοί εκτός έδρας και απέναντι στη δυνατή West Brom δε βλέπω πώς θα «αποδράσουν» (έχουν να κρατήσουν το «0» σε εκτός έδρας παιχνίδι, από πέρυσι το Σεπτέμβρη)!
Νίκη για τους γηπεδούχους. Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μες στη χρονιά, αλλά δε μου αρέσει να «κοντράρω» ομάδες που βρίσκονται σε φόρμα. Μετά τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, θα τους δούμε όλους πιο διστακτικά.

Τελικό σκορ: 3-2

Υ.Γ. Τα παιχνίδια προτείνεται να παίζονται μονά αποδεκτά.

5 σχόλια:

van der Mitrax είπε...

Μπράβο μαστρο-Jim (Scouser)!!!

Adons είπε...

Γειά σου ρε Jim, μας έφτιαξες πάλι...

Unknown είπε...

Ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια! Αν και -για να λέμε την αλήθεια- ήταν αρκετά προβλέψιμα τα αποτελέσματα αυτής της αγωνιστικής. Μονό το "Χ" της Swansea είχε λίγο ρίσκο, αλλά τελικά όλα ΟΚ!

birdy είπε...

ΑΞΙΟΣ.ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ=ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΛΑ ΕΠΙΣΤΕΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ.

Unknown είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ birdy! Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India