Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Premier League 2012-13 - Opening Day. Αμφίρροπες αναμετρήσεις στην αυγή της σεζόν!


Διακοπές τέλος! Οι φίλοι του αγγλικού ποδοσφαίρου ξεκινούν αύριο τη δική τους ποδοσφαιρική χρονιά, η οποία αναμένεται να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την περσινή. Οκ, δε νομίζω ότι ο τίτλος θα κριθεί πάλι στο τελευταίο λεπτό, αλλά στις υπόλοιπες θέσεις, δύσκολα μπορεί κανείς να κάνει πρόβλεψη. Το παλιό Big 4 δεν υπάρχει, η έξοδος στο Champions League δεν είναι σίγουρη για κανένα, εκτός των ομάδων του Manchester (ίσως και της Chelsea), ενώ στην ουρά κανείς δε βλέπουμε φαβορί για υποβιβασμό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Premier League δεν ξόδεψε όπως τις προηγούμενες χρονιές... Λίγο η κρίση, λίγο το αναμενόμενο Financial Fair Play, λίγο και το "παράδειγμα" των Rangers έκαναν όλες τις ομάδες να είναι πιο προσεχτικές στις κινήσεις τους. Το βάρος πλέον μετατοπίζεται, όχι προς την απόκτηση παιχτών, αλλά προς την προσέγγιση χορηγών...

Στη σημερινή ανάρτηση, δε θα δώσουμε πρόβλεψη για τα παιχνίδια, καθώς οι παραστάσεις που έχουμε ως τώρα είναι από τα λίγα φιλικά προετοιμασίας. Θα κάνουμε όμως μια μικρή προσέγγιση του τι θα προσέξουμε σε κάποια παιχνίδια του Σαββάτου. Οι μεγάλες ομάδες συνήθως εμφανίζονται νωθρές στο ξεκίνημα. Είναι γνωστή άλλωστε η πάγια τακτική των ομάδων της Premiership, να δίνουν μεγαλύτερο βάρος στην τακτική κατά τη διάρκεια της θερινής προετοιμασίας και όχι στη φυσική κατάσταση - αυτή θα αποκτηθεί κατά τη διάρκεια της σεζόν, καθώς ο αριθμός των παιχνιδιών για κάθε ομάδα είναι μεγάλος. Σε αυτό, ας προσθέσουμε και το γεγονός ότι η μεταγραφική περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να παρατηρούμε διαφορετικά πρόσωπα σε μια ομάδα στις πρώτες 3-4 αγωνιστικές σε σχέση με τις επόμενες (μεσολαβεί και μια διακοπή για αγώνες εθνικών ομάδων). Πάμε:

- Arsenal - Sunderland
Οι γηπεδούχοι χωρίς τον van Persie! Αυτό, από μόνο του, σε κάνει να θες να δεις το συγκεκριμένο παιχνίδι. Οι Gunners, με δεδομένο ότι θα τον έχαναν του χρόνου (λήξη συμβολαίου), πέτυχαν ένα αρκετά καλό deal, αλλά θα πρέπει να δούμε πώς θα το αξιοποίησουν. Δεν έχασαν απλά έναν καλό παίχτη. Έχασαν τον ηγέτη τους, ο οποίος πέρυσι τους πήρε από το χέρι και δεν μπορούσαμε να φανταστούμε σε ποιο παιχνίδι θα σταματήσει να σκοράρει! Ωστόσο, ο Wenger δεν είναι τυχαίος, οπότε θεωρώ ότι θα βρεί τον τρόπο να μην αποδυναμωθεί η ομάδα του. Από τη άλλη, η προπονητική μου λατρεία, Martin O'Neill (φώτο). Δε δυνάμωσε πολύ το ρόστερ του, αλλά είναι προπονητής που ξέρει να παίρνει το 100% από τους παίχτες του. Κάτι που δεν είχε καταφέρει ο Steve Bruce στο περυσινό πρώτο μισό της σεζόν, με τους ίδιους παίχτες..

- West Ham - Aston Villa
Επιτέλους, οι Hammers επέστρεψαν. Είναι ομάδα της Premiership, κι ας δυσκολεύτηκαν πέρυσι να ανέβουν από την Championship (3η στην κανονική διάρκεια, είσιτήριο ανόδου μέσω play off). Παρά το δυνατό της ρόστερ, φάνηκε για ακόμα μία φορά πόσο δύσκολη είναι η δεύτερη κατηγορία. Θεωρώ, ότι η θητεία στην Championship έκανε σοφότερο τον Allardyce και δε θα βάλει υψηλούς στόχους φέτος (εκτός κι αν στην πορεία σιγουρέψει την παραμονή). Στον αντίποδα, η Villa έχει νέο manager: Paul Lambert (φώτο), ο περσινός καπετάνιος της Norwich. Ρεαλιστής, ξέρει να φτιάχνει ένα ρόστερ ΟΜΑΔΑ. Δεν έχει εργαστεί σε ομάδα επιπέδου της Aston Villa, αλλά πιστεύω ότι θα κάνει γρήγορα να ξεχαστεί το περσινό άχρωμο συνοθύλευμα του McLeish, με την τακτική "όλοι πίσω", ενώ στο ρόστερ είχε αξιόλογους επιθετκούς. Δύσκολο παιχνίδι για προβλέψεις, θεωρώ ότι και οι δύο θα κοιταξουν να μη χάσουν.

- Newcastle - Tottenham
Η χρονιά των αποδείξεων για τους Magpies - ότι η περσινή πορεία δεν ήταν πυροτέχνημα. Δεν ξέρω αν θα φτάσουν το ίδιο ψηλά, αλλά δεν νομίζω να έχουν διαφορετικό πρόσωπο από το περυσινό. Δεν έχουν σημαντικές αλλαγές, κράτησαν όλο τον κορμό τους, ενώ η προσθήκη του Amalfitano θεωρώ ότι τους δυναμώνει ελαφρώς.
Όσο για την Tottenham, περιμένω τη δικαίωση του Villas-Boas (φώτο). Πιστεύω ότι στην Chelsea, απλά δε βρέθηκε η χημεία με το club, γι'αυτό και δεν τα κατάφερε. Αν δούμε όμως καθαρά προπονητικά τι προσπάθησε να κάνει στους Blues, αντιλαμβανόμαστε ότι οι δυνατότητές του είναι πολλές. Όμως, το κακό με την Premier League είναι ότι ο ο προπονητής δεν είναι απλά coach, αλλά γενικός manager. Και πρέπει να μπορεί να χειριστεί και τους παλιούς... Στους Spurs του δίνεται η δεύτερη ευκαιρία - και δεν πρέπει να την αφήσει να παέι χαμένη. Το κακό γι'αυτόν, είναι ότι βλέπω ένα ρόστερ αποδυναμωμένο σε σχέση με πέρυσι, και χωρίς το απαιτούμενο βάθος. Περιμένω τους χειρισμούς του.

Στην αυριανή ανάρτηση θα δούμε τα παιχνίδια Κυριακής - Δευτέρας. Για τις υπόλοιπες ομάδες θα μιλήσουμε πολλές φορές μέσα στη χρονιά, απλά σήμερα επέλεξα τα σαββατιάτικα παιχνίδια που έχουν ενδιαφέρον. (Προσωπικά, η Liverpool μου "τρώει" όλο το ενδιαφέρον, αλλά θα μας δοθεί αρκετές φορές η ευκαιρία να μιλήσουμε για τη "Νέα Τάξη Πραγμάτων" στους Reds). Εννοείται πώς μπορούμε να σχολιάσουμε και όποιο άλλο παιχνίδι θέλετε.

Καλό ξεκίνημα και καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους!


2 σχόλια:

afc wimbledon είπε...

Ας ελπίσουμε να έχουμε μια όμορφη ποδοσφαιρική χρονιά κ η liverpool να μας ξαφνιάσει! Καλή αρχή!

Unknown είπε...

Afc Wimbledon, στενοχωριέμαι που η Liverpool περιμένουμε να μας ξαφνιάσει ευχάριστα. Πάντως, από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί!

Όσο για τη μεγάλη Wimbledon, καλή αρχή στη League 2 (με Chesterfield), αν και η φετινή χρονιά προμηνύεται δυσκολότερη από την περσινή.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India