Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Premier League 2012-13 - Day 2. Μοιρασμένα παιχνίδια, δύσκολες προβλέψεις


Δεύτερη αγωνιστική ημέρα στην Premier League, με 2 παιχνίδια να ξεχωρίζουν: Chelsea Newcastle και Liverpool Manchester City. Οι μισές, περίπου, ομάδες θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν τα θετικά αποτελέσματα της πρεμιέρας, τη στιγμή που υπόλοιποι θα προσπαθήσουν να «ρεφάρουν». Οι προβλέψεις παραμένουν δύσκολες, καθώς το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμη στο ξεκίνημά του. Ωστόσο, σήμερα θα επιχείρήσουμε τις πρώτες «μαντεψιές», με την ελπίδα να έχουμε διαβάσει σωστά τα παιχνίδια.

Chelsea - Newcastle
Στο περυσινό παιχνίδι, η Newcastle πήρε μεγάλη νίκη με το γκολ της χρονιάς από τον Cisse. Εκείνο το παιχνίδι, έθετε -και μαθηματικά- την Chelsea, εκτός τετράδας, αν και τελικά κατάφερε να συμμετέχει στο φετινό Champions League ως νικήτρια του θεσμού. Αύριο, και οι δύο ομάδες έχουν την ψυχολογία στα ύψη. Οι Blues είναι πρώτοι στη βαθμολογία (με ένα παιχνίδι περισσότερο) και θέλουν να κρατηθούν εκεί, νικώντας έναν αντίπαλο, ο οποίος και φέτος αναμένεται να δυσκολέψει τους υπόλοιπους διεκδικητές των πρώτων θέσεων. Το παιχνίδι με τη Newcastle είναι το πρώτο δύσκολο φετινό τεστ για την ομάδα του Di Matteo (πέρα από τον τελικό του Charity Shield απέναντι στη Man.City (3-2)). Τα παιχνίδια απέναντι στη Wigan (0-2) και Reading (4-2), έδειξαν ότι η ομάδα θέλει ακόμα αρκετή δουλειά και χρόνο, αλλά έστω κι έτσι, μπορεί να «καθαρίζει» τα μικρά ματς. Ένα μικρό ερωτηματικό σχετικά με την αμυντική λειτουργία της Chelsea, με αποτρέπει να τους χαρακτηρίσω απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης, αν και έχουν τον πρώτο λόγο. Απόντες οι Luiz και Marin. Απόλυτη ικανοποίηση στις τάξεις της ομάδας για τις εμφανίσεις του Hazard (φώτο).
H Newcastle συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα από πέρυσι: νίκη απέναντι σε μια ομάδα των πρώτων θέσεων της βαθμολογίας (Tottenham, 2-1). Την Πέμπτη, απέναντι στον Ατρόμητο για το Europa League, ο Pardew ξεκούρασε αρκετούς ποδοσφαιριστές του, οπότε περιμένουμε στη βασική ενδεκάδα τους: Ba, Ben Arfa, Tiote, Cabaye, Colloccini, Santon. Στα μείον, ο μηδαμινός χρόνος ξεκούρασης ων παιχτών που αγωνίστηκαν στο Περιστέρι, χτες. Περίεργο που δεν άλλαξε ημερομηνία ο αγώνας, αλλά αυτά συμαβαίνουν αρκετές φορές στην Premier League. Επιθετικά έδειξαν έτοιμοι, τα δοκάρια, όμως, της Tottenham έδειξαν ότι η άμυνα θέλει ακόμη χρόνο (αν και απουσίαζε ο Colloccini).
Είναι ακόμη πολύ νωρίς, οπότε τα πόδια των αμυντικών είναι βαριά και οι βιρτουόζοι επιθετικοί έχουν χώρους για τα κόλπα τους. Περιμένω να σκοράρουν και οι δύο, οπότε θα διαλέξω το over 2,5.

SwanseaWest Ham
Δύο ομάδες που έχουν στόχο την παραμονή, αλλά σίγουρα οι ποδοσφαιριστές τους σκέφτονται κάτι περισσότερο.. Η πρώτη αγωνιστική ήταν ευχάριστη και για τους δύο. Η Swansea πήγε στο Loftus Road και εκεί που όλοι την είχαν για κομπάρσο, έβαλε 5 στην QPR και αποχαιρέτησε. Με 60% κατοχή μπάλας (εκπληκτικό ποσοστό για φιλοξενούμενη ομάδα) και με σπουδαία εμφάνιση από το νέο, μεγάλο απόκτημα, Michu, θύμισαν την περυσινή ομάδα, που αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό στο αυριανό ματς, από τη στιγμή που η West Ham (λογικά) δε θα ανοιχτεί, προκειμένου να κοντρολάρει το παιχνίδι και να το φέρι στα μέτρα της.
Οι Hammers πήραν τη νίκη απέναντι στην Aston Villa, και θύμισαν σε όλους ότι ανήκουν στην Premiership. Το μόνο «αγκάθι» του πρώτου παιχνιδιού είναι ότι η Villa είχε ελαφρώς την κατοχή της μπάλας. Σε συνδυασμό με τα εκπληκτικά ποσοστά κατοχής της Swansea, συμπεραίνουμε ότι θα πρέπει να είναι αυστηρά προσηλωμένοι στις εντολές του προπονητη Allardyce, για να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα απότην Ουαλία. Η επιθετική τους λειτουργία, με Vaz Te, Cole, Nolan, Maynard, Taylor, τους επιτρέπει να αισιοδοξούν ότι θα σκοράρουν.
Δύσκολη πρόβλεψη, αλλά θα διαλέξω την ισοπαλία. Η Swansea δεν είναι ομάδα που θα σκοράρει 5αρες συνέχεια, ενώ η West Ham πρέπει να αποδείξει ότι πήρε το μάθημά της από την περυσινή θητεία στην Championship. Στηρίζομαι στο ότι οι φιλοξενούμενοι «έχουν» προπονητή, ενώ οι γηπεδούχοι όχι (Laudrup, φώτο).

Norwich CityQueens Park Rangers
Και οι δύο έχονται από μεγάλη «σφαλιάρα» την πρώτη αγωνιστική: οι Canaries (5-0) από τη Fulham και οι Rangers (0-5) από τη Swansea. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν αλλάξει σημαν τικά το ρόστερ τους, αν και έφυγε ο δημιουργός τους, ο προπονητής Paul Lambert. Η απώλεια, αυτή, θεωρώ ότι θα φανεί στη διάρκεια της σεζόν. Στο αυριανό παιχνίδι, οι απόντες θα είναι αρκετοί (Whittaker, Bennett, Butterfield, Fox), αλλά αναμένεται να αγωνιστούν οι Garrido και Bassong, μεταγραφές της τελευταίας στιγμής.
H QPR έχει πολύ καλό ροστερ, αλλά η πρεμιέρα τους προσγείωσε στην πραγματικότητα. Τα ονόματα δεν παίζουν ποδόσφαιρο, οπότε πρέπει να συμμορφωθούν, αν θέλουν να δικαιώσουν τις προσδοκίες των οπαδών τους. Θεωρώ, ότι στη διάρκεια του πρωταθλήματος θα βελτιώνονται και θα δείξουν τι αξίζουν.
Ποντάρω στον πληγωμένο εγωισμό και των δύο, στην έδρα της Norwich και στην ποιότητα των Rangers και ελπίζω να μη δούμε νικητή. Ισοπαλία.

3 σχόλια:

Adons είπε...

Jim βλέπιντας τα νούμερα του Hazard στα τρία πρώτα παιχνίδια της Chelsea έχω μείνει άφωνος! Ναι μεν περίμενα να κάνει ένα καλό ξεκίνημα αλλά αυτά που έχει κάνει είναι εκπληκτικά! Βρίσκοντας κιόλας χώρους στο κατά ομολογία πρωτάθλημα με περισσότερους από το γαλλικό και έχοντας εξυπνάδα και ικανότητα να βλέπει γήπεδο νομίζω πως το μέλλον είναι μπροστά του. Έχω την εντύπωση πως η Chelsea αλλά και η Αγγλία βρήκε τον νέο της μεγάλο αστέρι για να λατρέψει! Και μια παραγγελιά! Θα ήθελα να γράψεις κάποια πράγματα για της φετινή Chelsea σε σύγκριση με την παλιά, την μετάβαση, να την αναλύσεις όσο μπορείς τακτικά αλλά και που θα στηριχθεί φέτος.

Unknown είπε...

Adons, o Hazard είναι ένας πανέξυπνος ποδοσφαιριστής και δείχνει πολύ καλύτερος απ'ότι περιμέναμε. Σίγουρα οι χώροι που βρίσκει του δίνουν τη δυνατότητα να δείξει το ποδοσφαιρικό του "μυαλό", αλλά αυτό που πιστεύω ότι τον ευνοεί είναι ο νέος τρόπος παιχνιδιού της Chelsea. Η απουσία του Drogba αναγκάζει τους Blues να επιλέξουν έναν διαφορετικό τρόπο επιθετικής ανάπτυξης: πολλοί γρήγοροι και έξυπνοι ποδοσφαιριστές στην επίθεση, παίζουν με τη μπάλα χαμηλά και εκμεταλλεύονται το χώρο που τους παρέχουν τα κεντρικά χαφ. Συγκεκριμένα, στον Hazard έχει δοθεί μια ελευθερία κινήσεων, οπότε μπορεί να δείξει το ταλέντο του. Μακάρι να συνεχίσει έτσι, και να αφήσει εποχή.

Δεκτή η παραγγελιά! Έχω στο νου μου πώς θα είναι πάνω-κάτω, αλλά θα την έχω έτοιμη -λογικά- στη διακοπή του πρωταθλήματος.

Adons είπε...

Ναι, ναι καλύτερα τότε που θα βολεύει και καλύτερα...Ας συνεχίσουμε την κουβέντα τότε λοιπόν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India