Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Premier League 2012-13 - Opening day. Ξεκίνημα για τα φαβορί


Στα παιχνίδια της Κυριακής – Δευτέρας ρίχνονται στη μάχη τα φαβορί για τον τίτλο. Manchester City, Manchester United και η -για πολλούς, το τρίτο φαβορί- Chelsea, μπαίνουν στο χορό της φετινής Premiership. Δύσκολο να προβλέψεις τον τελικό νικητή, από τη στιγμή που και οι τρεις δείχνουν πιο δυνατές σε σχέση με πέρυσι. Είπαμε και χτες, ότι δε θα κάνουμε προβλέψεις για τα παιχνίδια της 1ης ημέρας, αλλά θα δούμε που κινούνται οι ομάδες.

- Wigan Athletic - Chelsea
Ως πότε θα κάνει μαγικά ο Martinez (φώτο) και η Wigan θα μένει στην κατηγορία; Πέρυσι πέτυχε την παραμονή με νίκες απέναντι σε Liverpool, Man. United, Stoke, Newcastle, αλλά φέτος δείχνει ελαφρώς αποδυναμωμένη. Το τελευταίο «χτύπημα» ίσως έρθει με την πώληση του Victor Moses στην Chelsea! Μια ομάδα που δεν έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά ήταν σύνολο (με όλη τη σημασία της λέξης) όταν χρειάστηκε. Ερωτηματικό για φέτος.
Ενδοιασμούς, όμως, έχω και για τη φετινή Chelsea. Σίγουρα, οι προσθήκες των Hazard, Marin, Oscar δυναμώνουν πολύ το ρόστερ και δίνουν την εικόνα, ότι η επιθετική ανάπτυξή της θα είναι πολύ ευέλικτη (μην ξεχνάμε τους Mata και Sturridge). Ωστόσο, ο προβληματισμός μου έχει ονοματεπώνυμο: Roberto Di Matteo. Πέρυσι, ήταν το πρόσωπο της χρονιάς. Αν, όμως, εξετάσουμε ποδοσφαιρικά τα στοιχεία της Chelsea κατά τη θητεία του, θα δούμε ότι γύρισε την ομάδα του αρκετά μέτρα πίσω, ώστε να διασφαλίσει το 0 και επιθετικά, απελευθέρωσε τους ποδοσφαιριστές του. Αυτό έχει αποτέλεσμα όταν θέλεις να σώσεις την ομάδα από την καταστροφή, αλλά για να διεκδικήσεις πρωτάθλημα, πρέπει να είσαι ο κυρίαρχος του γηπέδου. Αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι. Θα δούμε τι έχει στο νου του ο Ιταλός.

- Manchester City - Southampton
Οι πρωταθλητές καλούνται να αποδείξουν ότι δίκαια κρατούν το Holy Grail. (Για να λέμε την αλήθεια, δίκαια το κέρδισαν. Απλά ο Ferguson, μετά τη λήξη της περσινής τελευταίας αγωνιστικής άρχισε να ψελλίζει διάφορα για το χρόνο των καθυστερήσεων, οπότε και σκόραρε ο Aguero). Δεν άλλαξαν το ρόστερ τους (γιατί να το κάνουν άλλωστε;), όμως φάινεται να κερδίζουν μια μίνι μεταγραφή – τον ανανεωμένο Tevez (φώτο). Για την ώρα, κέρδισαν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, το Charity Shield (με αντίπαλο την Chelsea, 3-2).
Southampton! When the Saints go marching in… ξανά στην Premier League, ύστερα από 8 χρόνια! Πέρυσι, ενώ σε όλη σχεδόν τη χρονιά βρίσκονταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στην Championship, «κατάφεραν» να τη χάσουν από τη Reading.. Τέλος καλό, όλα καλά όμως, με 2η θέση και απευθείας άνοδο. Έχει διατηρήσει την πολύ καλή επιθετική γραμμή της, η οποία περιμένω να τη βοηθήσει αρκετά φέτος, κυρίως με τις λεγόμενες «μικρές» ομάδες. Στόχος, η σωτηρία.

- EvertonManchester United
Έχουμε ξαναπεί για την Εverton, ότι η δύναμή της είναι ο προπονητής της: David Moyes. Παρά τις δυσκολίες κάθε χρόνο, καταφέρνει να κρατάει την ομάδα του σε ικανοποιητικά καλά επίπεδα. Βέβαια, η Ευρώπη λείπει από τους φίλους των Toffees, αλλά όσο υπαρχει ο Σκωτσέζος, είναι θέμα χρόνου να επιστρέψουν εκεί. Πωλήθηκε ο Cahill, όμως οι προσθήκες των Naismith (Rangers) και Pienaar, μάλλον δυναμώνουν την Everton.
H Manchester United θέλει να πάρει πίσω τον τίτλο από τη γειτόνισσα City, και η απόκτηση του van Persie (φώτο) είναι μια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Στοίχημα για τον Ferguson, η ένταξή του στην ήδη καλοδουλεμένη μηχανή του. Ελάχιστες προσθήκες στο ρόστερ, οπότε περιμένουμε μια United όπως την ξέρουμε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India