Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Premier League 2012-13 - Day 3. Περιμένοντας τα μεταγραφικά "μπαμ"


Λήξη της μεταγραφικής περιόδου σήμερα το βράδυ και όλες οι  ομάδες «τρέχουν» για τις τελευταίες πινελιές στο ρόστερ. Συνήθως, τέτοια μέρα γίνονται τα μεγάλα "μπαμ", μεταγραφικές κινήσεις που δεν τις περιμέναμε, αλλά και ντόμινο μετακινήσεων. Πολλά sites προσφέρουν τη δυνατότητα της ζωντανής αναμετάδοσης, λεπτό προς λεπτό, των μεταγραφικών εξελίξεων. Όπως έχουμε ξαναπεί, εμάς δε θα μας απασχολήσει κάτι,  παρά μόνο αν μια μεταγραφή τελειώσει. Εξάλλου, η τρίτη αγωνιστική ξεκινάει! Να κάνουμε γνωστό, ότι στα παιχνίδια του Σαββάτου, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι ποδοσφαιριστές που η μεταγραφή τους θα έχει ολοκληρωθεί, μέχρι σήμερα το μεσημέρι, ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα για όσους αγωνίζονται την Κυριακή.

Tottenham HotspurNorwich City
Μάλλον ήρθε η ώρα για την πρώτη νίκη του Andres Villas-Boas! Ο ένας βαθμός στις 2 πρώτες αγωνιστικές, δεν είναι αυτό που περίμεναν στο White Hart Lane. Κι αν στο πρώτο παιχνίδι, η ήττα από τη Newcastle θεωρήθηκε εν μέρει «εντός προγράμματος», η εντός έδρας ισοπαλία με τη West Brom ξίνισε πολλούς.. Αξίζει όμως περισσότερα και πιστεύω ότι η Tottenham θα βρει το δρόμο της. Το αυριανό κενό του Parker, λογικά θα καλυφθεί από το νέο απόκτημα, Moussa Dembele. Είναι πολύ νωρίς για να (κατα)κρίνουμε τη φετινή Tottenham, αλλά πρέπει να έχουμε στο νου μας, ότι είναι μια ομάδα που σχηματίζεται απ’ την αρχή, στην (επιθετική) νοοτροπία που επιθυμεί ο AVB. Είναι ένας προπονητής που εκτιμώ και ελπίζω στους Spurs να επικρατήσει η λογική και όχι η ανάγκη για αποτελέσματα.
Η Norwich απογοητεύει. Παρότι δημιουργεί ευκαιρίες, η αμυντική τους λειτουργία θέλει πολλές διορθώσεις. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνέλθουν γρήγορα. Οι επιστροφές των Whittaker και Ward δυναμώνουν την ομάδα, αλλά το κακό είναι σκτός έδρας δέχονται σχεδόν πάντα γκολ. Ο Chris Hughton έχει λίγη δουλειά να κάνει, κυρίως στον τομέα αυτοπεποίθησης των ποδοσφαιριστών του. Άλλωστε, δεν είναι και πολύ διαφορετικό το ρόστερ σε σχέση με το περυσινό που θαυμάσαμε.
Στηριζόμενος στην ανάγκη των Spurs για νίκη, τα αμυντικά κενά των φιλοξενούμενων, και τη φόρμα του Defoe (φώτο), θα επιλέξω νίκη της Tottenham. Επειδή ο άσσος βρίσκεται αρκετά χαμηλά, θα ρισκάρω στη νίκη των γηπεδούχων με δύο γκολ διαφορά.

Τελικό αποτέλεσμα: 1-1

West BromwichEverton
Δύο ομάδες, οι οποίες έχουν ξεκινήσει πολύ καλύτερα απ’ότι περιμέναμε. Οι γηπεδούχοι, μετά το εμφατικό 3-0 απέναντι στη Liverpool, απέσπασαν εκτός έδρας ισοπαλία απέναντι στη Tottenham. Πολύ καλή συγκομιδή για την ομάδα του Steve Clarke, η οποία έχει σα στόχο την περυσινή της πορεία. Οι Odemwingie, Long συνθέτουν ένα πολύ καλό επιθετικό δίδυμο, ικανό να χτυπήσει αποτελεσματικά στις αντεπιθέσεις. Ο Clarke, άψογος στις αμυντικές τακτικές, συνεχίζει εν μέρει τη φιλοσοφία του Hogdson: προσοχή στα μετόπισθεν, κλείσιμο χώρων για αποφυγή κάθετης πάσας, όλοι προσηλωμένοι στο πλάνο για 90 λεπτά.
Τι να πούμε για την Everton; Δε θυμαμαι τόσο καλό ξεκίνημα από τους Τoffees τα τελευταία χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι να εκτιναχθούν οι απαιτήσεις των οπαδών στο Goodison Park. Έχουμε ξαναπεί ότι η εγγύηση στη μπλε πλευρά του Liverpool ακούει στο όνομα David Moyes. O Fellaini φαίνεται ορεξάτος, ενώ και οι Jelavic, Pienaar, Osman τον ακολουθούν. Δυνατό σύνολο, έχει σαν στοίχημα να πετύχει κάτι καλύτερο από την περυσινή 7η θέση.
Δεν μπορώ να διαλέξω σημείο σ’ αυτό το παιχνίδι. Δείχνει μοιρασμένο, οπότε θα βασιστώ στο καλό ξεκίνημα και των δύο και θα επιλέξω το Over 2,5. Τα υπόλοιπα, ας τα βρουν μεταξύ τους..

Τελικό αποτέλεσμα: 2-0

SwanseaSunderland
Όπως και οι δύο προηγούμενες ομάδες, έτσι και η Swansea κάνει εκπληκτικό ξεκίνημα, υπό τις οδηγίες του Michael Laudrup. Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, δεν έχω σε καμία εκτίμηση τις προπονητικές ικανότητες του Δανού (σαν ποδοσφαιριστής ήταν παιχταράς!), οπότε περιμένω ακόμη για να τον κρίνω. Ήδη έχουν φύγει σημαντικά γρανάζια τηες περυσινής καλοδουλεμένης Swansea (Allen, Sinclair), αλλά έχει έρθει ο Michu, σημαντική προσθήκη από τη Rayo Vallecano, και δείχνει εξαιρετικός. Το ποδόσφαιρο κατοχής συνεχίζεται και η επιθετική λειτουργία δουλεύει ρολόι.
Έλα, όμως, που αντίπαλος είναι η Sunderland.. Και στον πάγκο βρίσκεται ο Martin ONeill.. Παρόλο που οι Black Cats δεν απέδώσαν ωραίο ποδόσφαιρο στο ματς με την Arsenal (έχουν παίξει μόνο αυτό – το παιχνίδι με τη Reading αναβλήθηκε), πήραν αποτέλεσμα. Αμυντικά δείχνουν δεμένοι, επιθετικά υπάρχει πρόβλημα μετά την αποχώρηση του Bendtner, το οποίο φιλοδοξούν να λύσουν οι προσθήκες των Saha, Fletcher και  Adam Johnson. Μεσοβδόμαδα, νίκησαν για το League Cup τη Morecambe (2-0), με τον ONeill να παρατάσσει κανονική ενδεκάδα, θέλοντας προφανώς να δώσει ένα γεμάτο 90λεπτο στους βασικούς του. Λογικά, τους ίδιους θα δούμε και αύριο.
Αν και από πολλούς θα επιλεγεί ο άσσος, θα βασιστώ στον προπονητή των φιλοξενούμενων. Ισοπαλία

Τελικό σκορ: 2-2

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

Υ.Γ. Τα παιχνίδια προτείνεται να παίζονται μονά αποδεκτά.

4 σχόλια:

Adons είπε...

Jim μπορείς να μου πεις γιατί έχεις αδυναμία στον προπονητή της Swansea; Από που απορρέει τέτοια συμπάθεια; Για την Everton θα συμφωνήσω αλλά νομίζω πως έχουν μια αδυναμία στην άμυνα! Μπροστά έχουν υπέροχη ομάδα, απλά έχω κάποιους ενδυασμούς για την άμυνά τους. Την Tottenham θα την κρίνω όταν ενσωματωθούν οι Lloris, Moutihno, Dembele.

Unknown είπε...

Αντώνη, μάλλον αναφέρεσαι στον O'Neill, προπονητή της Sunderland, γιατί τον προπονητή της Sunderland (Laudrup) δεν έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση (προπονητικά).

Επειδή σκέφτομαι να κάνω μια ανάρτηση στον O'Neill, θα σου πω συνοπτικά γιατί των εκτιμώ: αν δεις την πορεία του, σε όποια ομάδα κι αν "υπηρέτησε" την πήγε ένα κλικ επάνω. Τι εννοώ;
Όταν πήγε στη Leicester, την πρώτη χρονιά ανέβηκαν στην Premier League, ενώ μέχρι και το 2000 που έμεινε, κατέκτησαν 2 φορές το League Cup (1997, 2000)! (Μάλιστα, το 2000 στο ροστερ της Leicester βρισκόταν και ο Ζαγοράκης). Η ομάδα ήταν σταθερά στις θέσεις 8-10, όλες τις σεζόν.
Ακολούθησε η Celtic. Με το που πήγε, πέτυχε treble, κάτι που είχε να πετύχει η Celtic από τα 60's! Κορυφαία στιγμή, ο τελικός Uefa, όπου ηττήθηκαν με 2-3 από την Porto του Mourinho.
Στη συνέχεια, Aston Villa (2006). Εκεί, ίσως να τον θυμάσαι, μιας και η Villa ήταν συνέχεια 4η στη βαθμολογία για μεγάλο χρονικό διάστημα και στο τέλος τερμάτιζε 6η. Δεν πήρε τίτλο, αλλά η Aston Villa και η Everton ήταν οι μόνες που μπορούσαν να χτυπήσουν το -τότε- Big 4 (Liverpool, Manchester United, Arsenal, Chelsea). Παίχτες του ήταν οι: Barry, Carew, Agbolanhor, Petrov, Milner, Heskey, A.Young.
Πλεον, στη Sunderland δείχνει ότι έχει φτιάξει ένα δυσκολοκατάβλητο σύνολο. Τους ξελάσπωσε πέρυσι, όταν ο υποβιβασμός γινόταν ορατός και πλεον έχει ένα πλάνο 3ετίας, να την ξαναφέρει σε θέσεις πάνω από τη 10η. Θα δείξει ο χρόνος τι θα καταφέρει..

Για την Everton είναι νωρίς για προβλέψεις. Το πρόβλημά της δεν είναι η ποιότητα στο ροστερ, αλλά οι πολλοί τραυματισμοί που είχε πάντα. Αν γλιτώσει από αυτούς, μπορεί να πάει καλά. Αν και πλεον, είναι πολλές οι ομάδες που κηνυγούντην τετράδα, οπότε από το Champions League μέχρι την αποτυχία κατάκτησης ευρωπαϊκού εισιτηρίου, οι βαθμοί μπορεί να είναι ελάχιστοι. Αυξήθηκε πολύ ο ανταγωνισμός.

Την Tottenham θα τη δούμε σε επόμενο άρθρο, ενόψει και των παιχνιδιών με τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι αυτή πάντως η πραγματική της εικόνα.

Adons είπε...

Βασικά μιλούσα ειρωνικά, και αναφερόμουν στον Laudrup αλλά και την ιστορία του O' Neil δεν την ήξερα.

Unknown είπε...

Αντώνη, ο Laudrup θεωρώ ότι ήταν ένας υποτιμημένος ποδοσφαιριστής, αλλά είναι, πλεον, ένας υπερτιμημένος προπονητής. Στις ομάδες που έχει εργαστεί, έχει δέιξει επιτυχίες μόνο στην Brondby (2002-2006), με αποκορύφωμα το double και τα πρωταθλήματα που κατέκτησε. Από τότε, τη μια χρονιά βρίσκεται στον πάγκο κάποιας ομάδας (Getafe, Spartak Moscow, Mallorca) και την άλλα κάθεται! Δύο χρόνια συνεχόμενα δεν έχει συμπληρώσει!

Σε όλες τις ομάδες που ήταν, ενώ ξεκινούσε πολύ καλά, στο τέλος ξαναγυρνούσε στο σημείο απ'όπου ξεκίνησε. Σου δίνει την εντύπωση, ότι δεν έχει κάποιο στρατηγικό πλάνο, για το πως να χειριστεί την ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Στον τρόπο παιχνιδιού του, έχει στοιχεία από τους παλιούς προπονητές του (Cruyff -κυρίως-, Olsen), αλλά αυτό δεν αρκεί. Καλό το Passing game, αλλά όταν είσαι προπονητής πρέπει να μπορείς να προστατεύσεις την ομάδα σου από πολλές "φουρτούνες" μες στη χρονιά.

Δείχνει να ταιριάζει στο στυλ της Swansea, οι παίχτες δείχνουν να έχουν αυτοπεποίθηση και η μεταγραφή του Michu πρέπει να του χρεωθέι εξ'ολοκλήρου. Περιμένω, όμως, να τον δω σε περίπτωση τραυματισμών ή όταν θα χάσουν 2 ματς στη σειρά.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India