Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Premier League - Day 36. Manchester City - Manchester United (preview) Τέρμα τα ψέμματα!


Φτάσαμε και στον «τελικό» του πρωταθλήματος! Όταν ανακοινώθηκε, τον περασμένο Ιούνιο, το πρόγραμμα του πρωταθλήματος και διαπιστώσαμε ότι οι ομάδες του Manchester θα αναμετρηθούν 3 αγωνιστικές πριν το τέλος, κάναμε τη σκέψη ότι μπορεί αυτό να είναι το ματς που θα κρίνει τον τίτλο. Η σεζόν είχε σκαμπανεβάσματα και για τους δύο, οι προπονητές αμφισβητήθηκαν, αλλά τώρα ήρθε η ώρα για το τελικό ξεκαθάρισμα και την -κατά μεγάλο ποσοστό- στέψη του πρωταθλητή. Manchester City εναντίον Manchester United Αποκαθήλωση ή συνέχεια της κυριαρχίας;



- MANCHESTER CITY
Πριν από ένα μήνα, πέρναμε όρκο ότι έχασαν το πρωτάθλημα. Η ήττα από την Arsenal τους έφερε 8 βαθμούς πίσω από τη United και η κριτική στο πρόσωπο του Mancini ήταν έντονη. Πλέον, με νίκη θα φτάσουν τους Red Devils στην πρώτη θέση και, μάλιστα, θα τους ξεπεράσουν λόγω της διαφοράς τερμάτων (η συνολική διαφορά τερμάτων είναι στο +6 υπέρ των Citizens). Επομένως, κατεβαίνουν στο γήπεδο για ένα και μόνο αποτέλεσμα: Νίκη, έστω και με 1-0! (Βέβαια, στο επόμενο παιχνίδι φιλοξενούνται στο Newcastle, οπότε ενδεχόμενα πανηγύρια, θα πρέπει να κοπάσουν σύντομα, γιατί η γκέλα παραμονεύει..)
Ο Mancini έχει ακούσει πολλά, καθώς «κατάφερε» με το πολυδιαφιμησμένο ρόστερ του, να μην κατακτήσει τίποτα ως τώρα, για φέτος. Βρέθηκε, όμως, να διεκδικεί το πρωτάθλημα, και γνωρίζει ότι, από ξεγραμμένος μπορεί να τελειώσει τη σεζόν θριαμβευτής και όλα τα υπόλοιπα να σβηστούν από τη μνήμη διοίκησης και οπαδών. Ο Ballotelli επιστρέφει, καθώς εξέτισε την ποινή των 3 αγωνιστικών. Αν είναι σοβαρός, μπορεί να πάρει το ματς μόνος του. Θα τον εμπιστευτεί, όμως, ο Mancini (κάνοντας ακόμη μια «κωλοτούμπα») ή θα μείνει πιστός σε όσα δήλωσε, ότι ψάχνει ομάδα να τον πουλήσει; Ο Tevez είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει βασικός και θα έχει ενδιαφέρον η απόδοσή του κόντρα στην πρώην ομάδα του. Φαντάζεστε να είναι αυτός που θα δώσει το πρωτάθλημα στη City; Ερχόμενος από τον πάγκο είχε δώσει και το πρωτάθλημα στη United, στην τελευταια του σεζόν στο Old Trafford.
Kompany και Lescott θα συνθέσουν το κέντρο άμυνας. Στα πλάγια, έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα ξεκινήσει ο Richards, που επανέρχεται από τραυματισμό. Στα χαφ θα είναι οι Barry και Toure, ενώ οι επιθέσεις θα περνούν από τα πόδια των Nasri, Silva, Aguero. Τελευταία στιγμή θα μάθουμε τον παρτενερ του Aguero στην επίθεση. Περιμένω τον τελευταίο να δίνει αρκετές φορές βοήθεια στον Nasri, στα αριστερά, ώστε να εκμεταλλευτούν την τεχνική υπεροχή τους απέναντι στον Nani (διότι δε μαρκάρει αποτελεσματικά) και τον Da Silva. O Silva θα κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα και μας έχει δέιξει αρκετές φορές φέτος: θα συγκλίνει στον άξονα, δημιουργώντας τον επιπλέον παίχτη στη επίθεση.

- MANCHESTER UNITED
Το πώς κατάφερε να ξαναβάλει τη City στο παιχνίδι, είναι απορίας άξιο! Πώς την πάτησε ο Ferguson στα mind games του Mancini είναι ανεξήγητο! Άλλες χρονιές, η United έπαιρνε μικρό προβάδισμα από τους ανταγωνιστές της και δεν το έχανε μέχρι το τέλος – φέτος έκανε το αντίθετο. Από εκεί που την είχαν όλοι ξεγραμμένη, τα έφερε όλα τούμπα παίρνοντας διαφορά 8 βαθμών, και ξαναέπεσε στους 3. Και το πιο αστείο: δέχτηκε δύο γκολ από την Everton (την προηγούμενη αγωνιστική) στα τελευταία λεπτά, κάτι που μας είχε συνηθίσει να το κάνει αυτή και να παίρνει τα 3ποντα της νίκης… Πηγαίνει στο ντέρμπι χωρίς την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, αλλά σε τέτοια παιχνίδια, αυτό νομίζω δεν παίζει ρόλο: το κίνητρο του πρωταθλήματος, αλλά και ο ίδιος ο αντίπαλος σε κάνουν να ξεχνάς τα πάντα.
Περιμένω τις παλιές καραβάνες, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Scholes, Rooney, Giggs, Carrick, Evra, Ferdinand, Nani έχουν την εμπειρία από τέτοια παιχνίδια (τόσο απέναντι στη City, όσο και για ματς που κρίνουν τίτλο). Η απόδοση των υπολοίπων είναι ερωτηματικό. De Gea, R.da Silva, Evans, Wellbeck θα ξεκινήσουν βασικοί, και μένει να δούμε ποιος θα χρησιμοποιηθεί μεταξύ των Valencia, Young.
Πιθανολογώ ότι ο Rooney θα ξεκινήσει αρκετά πίσω, σε μια προσπάθεια να κλειστούν χώροι στον άξονα. Άλλωστε, δεν κάιγεται η United για γκολ, αλλά η City. Τα αδύναμα σημεία των αντιπάλων είναι τα άκρα της αμυντικής γραμμής και εκεί θα στοχεύσει ο Ferguson. Είναι, πάντως, ενδιαφέρον να δούμε, αν η United θα κυνηγήσει γκολ ή αν θα αφήσει το παιχνίδι να εξελιχθεί και θα περιμένει την ευκαιρία της.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Goal/goal. Είναι το προφανές - και οι δύο θέλουν τη νίκη, ενώ η United βολεύεται και με την ισοπαλια. Οπότε σε περίπτωση που η City ανοίξει το σκορ, περιμένω ανοιχτό παιχνίδι και περισσότερα γκολ. Στηριζόμενος σε αυτό, θα επιλέξω και το over 2.5, μιας και το goal/goal τις περισσότερες φορές οδηγεί και σε 3o γκολ.
(Όποιος δε «βλέπει» κάποιο σημείο στο παιχνίδι, ας σκεφτεί και την πιθανότητα να σκοράρει ο Rooney – έχει κέφια στα τελευταία ματς, και είναι συνεπής στα μεγάλα ματς. Α, έχετε στο νου σας και την πιθανότητα κόκκινης κάρτας – ο Ballotelli έχει κάνει πολλές φορές την καλή πράξη, ενώ υπάρχουν κι άλλοι που δε φημίζονται για την ψυχραιμία τους…).


Edit: Τελικό σκορ: 1-0

2 σχόλια:

capitano είπε...

Τόσο διαφορετικές και, όμως, τόσο ίδιες.
Σίτι και Γιουνάιτεντ είχαν εντελώς διαμετρική παρουσία μέσα στη σεζόν και, παρόλα αυτά, βρίσκονται μια …ανάσα απόσταση η μία από την άλλη.
Τι λένε, όμως, οι αριθμοί;
Σιτι γκόλ υπερ 86 - Γιουναιτεντ 87
Σίτι γκόλ κατά 27 - Γιουναιτεντ 32
έχεις δίκαιο για το over

Unknown είπε...

Capitano, πράγματι, η συγκομιδή βαθμών είναι παρόμοια, αλλά η φιλοσοφία τους είναι τελείως διαφορετική.

Από τη μία, τα χρήματα του σεϊχη, το μάζεμα παιχτών από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και η δημιουργία σε χρόνο-ρεκόρ, μιας ομάδας έτοιμης για τον τίτλο. Επίσης, ένας φρέσκος προπονητής στην Premiership, με φιλοδοξία να την κατακτήσει, αλλά κάποια "παιδικά" λάθη του, δε το επιτρέπουν. Από την άλλη, η κυρίαρχη ομάδα την τελευταία 20ετία στο Νησί. Μια ομάδα με αξιοζήλευτη σταθερότητα, προπονητή και παίχτες "μπαρουτοκαπνισμένους" σε μάχες τίτλου, με πίστη στο πρόγραμμα.

Οι βαθμοί είναι ξερά νούμερα. ο τρόπος που τους κατακτάς, έχει σημασία. Το over το δείχνουν οι επιδόσεις των ομάδων, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στα μεταξύ τους παιχνίδια. Υπομονή ως το βράδυ!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India