Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Premier League - Day 32. Ξεκινάει ο μίνι μαραθώνιος


Ξεκινάει σήμερα ένα 6ήμερο αγωνιστικής δραστηριότητας για την Premier League, στο οποίο, πιθανόν, η Manchester United να καταφέρει να ξεφύγει κι άλλο στη βαθμολογία. Στην ουρά, το επικρατέστερο σενάριο είναι να μην ξεφύγει κανείς, οπότε πάμε για φινάλε θρίλερ στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές. Η Chelsea περιμένει στραβοπάτημα των Arsenal, Tottenham για να ξαναμπεί στο κυνήγι της
τετράδας, ενώ η Liverpool συνεχίζει για το γόητρο, έχοντας το μυαλό στον ημιτελικό του FA Cup. Στη σημερινή ανάρτηση: δύο παιχνίδια από την Premiership και ένα από την Championship, για να αρχίσουμε σιγά σιγά να μαθαίνουμε τις ομάδες που θα αγωνίζονται στα «σαλόνια».

- West Bromwich - Blackburn
Έχω αποφασίσει να μην επιλέξω ξανά (για φέτος) σημείο σε παιχνίδι της West Brom. Είναι, ίσως, η πιο αλλοπρόσαλλη ομάδα, φέτος: νίκες εκτός έδρας, ήττες εντός. Σε άλλα παιχνίδια εμφανίζεται σοβαρή και σε άλλα πολύ λίγη. Ωστόσο, στο αυριανό παιχνίδι, η νίκη είναι ζωτικής σημασίας (ή έστω η ισοπαλία). Βρίσκεται 8 βαθμούς από τη ζώνη της «φωτιάς», πάνω από τις Blackburn και QPR, τις οποίες αντιμετωπίζει στις 3 επόμενες αγωνιστικές εντός έδρας. Θεωρητικά, θα τα καταφέρει και θα ησυχάσει νωρίς, όμως μια ήττα αύριο θα μετρήσει για «6 βαθμούς», όπως λέγεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Οι εμφανίσεις των τελευταίων αγωνιστικών είναι απογοητευτικές και ο Hogdson περιμένει να συνέρθουν οι παίχτες του, ώστε να μη βγουν τα «κομπιουτεράκια» στις τελευταίες αγωνιστικές.
Η Blackburn τα πάει καλά με τους «τελευταίους». Οι αντιδράσεις στο πρόσωπο του Steve Kean, έχουν κοπάσει για την ώρα, μιας και όλοι έχουν ρίξει το βάρος στο στόχο της παραμονής. Θέλουν βαθμό σε αυτό το ματς, ενώ, σύμφωνα με δηλώσεις του Kean, περιμένουν να πάρουν κάτι καλό και από το παιχνίδι της Τρίτης απέναντι στη Livepool. (Ρε, που φτάσαμε..)
Και οι δύο, θα κυνηγήσουν τη νίκη. Ίσως η West Brom να κοιτάξει λίγο την άμυνα της, αν σκοράρει πρώτη. Η Blackburn, όμως, έχει την ποιότητα να σκοράρει (Yakubu, Hoillet), αλλά και την αμυντική ανεπάρκεια, που θα δώσει ευκαιρίες για goal στους Long, Odemwingie. Δε θα επιλέξω το goal/goal λόγω απόδοσης, αλλά θα πάω στο over 2.5, ελπίζοντας να προηγηθεί η Blackburn και να ανοίξει το παιχνίδι.


Τελικό σκορ: 3-0

- Norwich - Everton
Και οι δύο είναι αδιάφοροι βαθμολογικά. Δεν κυνηγούν κάποια ευρωπαϊκή θέση, ούτε απειλούνται με υποβιβασμό. Είναι, μάλιστα, ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν. Όμως, η Everton το άλλο Σάββατο θα αντιμετωπίσει τη Liverpool για τον 1ο ημιτελικό του FA Cup. Θα έχει το μυαλό της στο αυριανό παιχνίδι;
Η Norwich δεν έχει τους πρωτοκλασάτους παίχτες, αλλά ο Lambert έχει φτιάξει ένα σύνολο, το οποίο χτυπάει όλα τα παιχνίδια με αξιώσεις και εντός έδρας δύσκολα χάνει. Επιστρέφει ο Holt (14 goals) μετά από τιμωρία 1 αγωνιστικής. Έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία, στην οποία πιστώνω μεγάλο μερίδιο «ευθύνης» στο κύριο αμυντικό χαφ των Canaries, Bradley Johnson, ενώ οι συνεργασίες των Hoolahan, Pilkigton, Holt, Morrison είναι, συνήθως, αποτελεσματικές. Το σημαντικό είναι ότι, ακόμη και οι επιθετικοί της Norwich συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, με αποτέλεσμα οι Canaries να πετάνε σε ύψη που κανείς δε φαντάζονταν στην αρχή της σεζόν.
Η Everton φαίνεται ότι βρίσκει ρυθμό λίγο πριν τον ημιτελικό κυπέλλου. Έρχεται από 2 νίκες και θέλει να διατηρήσει τη φόρμα της. Επιστρέφουν οι πολύ σημαντικοί Rodwell, Drenthe, αλλά δεν ξέρω πώς θα προσεγγίσει ο Μoyes το συγκεκριμένο παιχνίδι από τη στιγμή που οι Toffees είναι βαθμολογικά αδιάφοροι. Στον άλλο θεσμό, κρίνεται ευρωπαϊκό εισιτήριο, ακόμη κι αν απλά πάει τελικό! Χμμ..
Νίκη για τη Norwich. Επειδή πιστεύω ότι θα είναι πιο συγκεντρωμένοι, δεν έχουν λόγω να προφυλαχθούν, έχουν ξεχάσει πώς είναι να νικάς, εδώ και κάποια ματς, παίζουν και εντός έδρας, είναι και τα προγνωστικά εναντίον τους.. Αποδόσεις πάνω από 3.00, μου φαίνονται καλές σε τέτοια παιχνίδια.


Τελικό σκορ: 2-2

-Reading – Leeds United
Σκέφτηκα, όσο πλησιάζουμε προς το τέλος, να αρχίσουμε τις κλεφτές ματιές προς την Championship, για να έχουμε μια εικόνα από τις ομάδες που κατά πάσα πιθανότητα θα σχολιάζουμε (με το καλό) του χρόνου. Η Reading έχει δείξει τεράστια συνέπεια στο δεύτερο γύρο, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει εδώ και λίγο καιρό τη West Ham, ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο. Μάλιστα, το πέτυχε με εμφατική νίκη εναντίον της, την προηγούμενη αγωνιστική (2-4). Έχει το πλεονέκτημα του πλουραλισμού στο σκοράρισμα, αλλά και στην ευκολία δημιουργίας φάσεων (Hunt, Church, Kebe, McAnuff, Roberts).
Η Leeds απογοητεύει. Ενώ ήταν κοντά στις θέσεις των play-off, έχει αρχίσει να απομακρύνεται. Κρίμα, πληρώνει διοικητικά λάθη και –αναίτιες- πωλήσεις παιχτών. Τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά το αυριανό παιχνίδι είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία, για να παραμείνει κοντά στην 7άδα. Παίχτες, όπως ο Snodgrass και ο McCormack μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ακόμη και σε ομάδες της Premiership (πιστεύω ότι θα συζητηθεί πολύ το όνομά τους το καλοκαίρι, αν δεν ανέβει η Leeds), αλλά απέναντι στη Reading δεν ξέρω πως θα τα καταφέρουν.
Οι γηπεδούχοι εμφανίζονται ιδιαίτερα σοβαροί εδώ και καιρό, οπότε βλέπω νίκη τους έστω και δύσκολα. Άσος.


Τελικό σκορ: 2-0

Καλό σαββατοκύριακο σε όλους!

6 σχόλια:

Adons είπε...

Γεια σου Jim...

Για το πρώτο παιχνίδι θα μπορούσα να δω και το διπλό της Blackburn μιας και νομίζω ότι είναι από τα λίγα παιχνίδια που μπορεί να κερδίσει και δεν νομίζω να το αφήσει έτσι. Από την άλλη η Μπρομ μου φαίνεται πολύ χαλαρή γενικά και δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη.

Για το δεύτερο παιχνίδι από τη στιγμή που είναι αδιάφορες και δύο δεν ξέρω αν αξίζει πονταρίσματος. Άσε που η Νοριτς είναι μία έτσι και μία αλλιώς..

Unknown είπε...

Εμένα ρε παιδιά μου φαίνεται για ισοπαλία το παιχνίδι της Γουέστ Μπρομ με τη Μπλάκμπερν...

Unknown είπε...

Αντώνη, οι West Brom και Blackburn είναι αυτρό που λέμε "πέρα βρέχει" ομάδες! Δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει. Η πρώτη, ενώ θεωρείται κλειστή ομάδα, νικάει 1-5 τη Wolves και 4-0 τη Sunderland (!), και μπορεί να φέρει ισοπαλία ή να χάσει από τον οποιοδήποτε με 1 γκολ διαφορά. Δεν αξίζει να κινδυνεύσει, αλλά βαθμολογικά, δεν είναι άνετη. Για τη Blackburn, τα έχουμε πει πολλές φορές: όσα πάνε κι όσα έρθουν. Κλασσική περίπτωση over, ακόμη κι αν παίζει μόνη της (αν και στις τελευταίες αγωνιστικές έχει 4/5 Under)! Γι'αυτό δεν παίζω σημείο, αλλά ένα ειδικό στοίχημα που θεωρώ πολύ πιθανό να συμβεί. Πάντως, το 2πλό είναι τόσο πιθανό, όσο και τα άλλα δύο σημεία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Kean, περιμένουν βαθμούς και σε αυτό το ματς, αλλά και απέναντι στη Liverpool (πιθανόν το είπε για να αποφορτίσει τους παίχτες του, αν και μεταξύ μας, μάλλον όλοι το πιστεύουν)..

Unknown είπε...

Betonia, στα παιχνίδια που είναι "33-33-33", προτιμώ και εγώ το Χ. Αλλά στο συγκεκριμένο, επειδή παίζουν οι δύο συγκεκριμένες ομάδες, δε θέλω να ασχοληθώ με το νικητή. Βέβαια, κάποιος άλλος μπορεί να υποστηρίξει ότι, αφού είναι τόσο αλλοπρόσαλλες, λογικό είναι να λήξει ισόπαλο. Όπως το δει κανείς..
Εγώ, παραθέτω τα δεδομένα και ο καθένας διαλέγει ότι του ταιριάζει καλύτερα.

Unknown είπε...

@Adons: Για το παιχνίδι Norwich - Everton, βαθμολογικά είναι αδιάφορες, αλλά ποδοσφαιρικά, η Norwich θέλει το καλύτερο δυνατό. Είναι 12η, αλλά με 4 βαθμούς από την 7η Everton. Με νίκη, η διαφορά σχεδόν εξανεμίζεται! Και για τις νεοφώτιστες ομάδες, η όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση στο τέλος της σεζόν, είναι ένα παράσημο. Με βάση τα όσα έχουν δείξει ως τώρα, θεωρώ ότι θα κυνηγήσουν την 8άδα ως το τέλος.

Οι παίχτες της Everton θα έχουν στο μυαλό τους τον ημιτελικό με τη Liverpool, οπότε ο Moyes θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να τους κρατήσει συγκεντρωμένους. Περιμένω να μη βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά, και απέναντι σε μια σκληρή ομάδα όπως η Norwich, εύκολα το πληρώνεις.

Unknown είπε...

Το παιχνίδι West Brom - Blackburn είναι ανάξιο σχολιασμού. Το over βγήκε, αλλά από σπόντα. Περίμενα να σκοράρουν και οι δύο, άρα δεν μπορώ να το δεχτώ σαν σωστή πρόβλεψη. Οι γηπεδούχοι έβαλαν 3 γκολ και συνεχίζουν να μας μπερδεύουν. Οι φιλοξενούμενοι καλούνται να βρουν βαθμούς από οπουδήποτε, αρχής γενομένης την Τρίτη απέναντι στη Liverpool.

Οι Norwich και Everton μας ικανοποίησαν απόλυτα. Δύο φορές προηγήθηκαν οι Toffees (με τον Jelavic - εκπληκτικός για άλλη μια φορά), δύο φορές απάντησαν οι Canaries. Θα ήταν άδικο να νικήσει κάποιος από τους 2, το Χ τους αφήνει πλήρως ικανοποιημένους.

Η Reading νίκησε και έπιασε στην κορυφή τη Southampton. Ακολουθεί, 4 βαθμούς πίσω, η West Ham. Τρεις ομάδες για 2 θέσεις! Το πρωτάθλημα θέλει 5 αγωνιστικές ακόμη για να ολοκληρωθεί, και τελειώνει στις 28 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει αγώνας κάθε 3-4 ημέρες! Και μάλιστα, τη Μ.Παρασκευή γίνεται το ντέρμπι Southampton-Reading! Ετοιμαστείτε για πολλά μπερδέματα στο φινάλε!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India