Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Μουντιαλικές αναμνήσεις... (Βέλγιο, Αλγερία)



Βέλγιο και Αλγερία θα μας απασχολήσουν σήμερα, για τον 8ο και τελευταίο όμιλο του Μουντιάλ!


Βέλγιο

Το Βέλγιο, αν και μικρή χώρα, αποτελεί παραδοσιακή δύναμη των Παγκοσμίων Κυπέλλων, καθώς μετράει ήδη 11 παρουσίες! Έχει, μάλιστα, να επιδείξει και πολύ καλές παρουσίες σε ορισμένα από αυτά. Η φετινή ομάδα έχει ήδη χαρακτηριστεί από πολλούς ως η "νέα χρυσή φουρνιά" του βέλγικου ποδοσφαίρου και το μόνο που μένει είναι να τη δούμε σε δράση σε ένα τουρνουά με αυξημένο δείκτη δυσκολίας.
Μουντιάλ 1986. Μεξικό. Στα γήπεδα του Μεξικό, οι Βέλγοι δεν ξεκίνησαν καλά (ήττα 2-1 από τους διοργανωτές). Η συνέχεια, όμως, ήταν διαφορετική, καθώς με πολύ καλές εμφανίσεις έφτασαν στα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκαν από τους μετέπειτα πρωταθλητές Αργεντίνους, σε μια προσωπική παράσταση του Maradona. Στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης αντιμετώπισαν τη Σοβιετική Ένωση του Dasaev και πέτυχαν τη μεγάλη έκπληξη σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση του ποδοσφαίρου. 4-3 μετά από παράταση και η παρέα των Scifo, Gerets και Demol περνά στο πάνθεον των Βέλγων ποδοσφαιρόφιλων.


Αλγερία

Αν και δε γεμίζει το μάτι, η Αλγερία προετοιμάζεται για την 4η παρουσία της σε τελικά Μουντιάλ! Δεν έχει να επιδείξει κάποια πρόκριση, όμως στα εννιά παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα, έχει σημειώσει 2 εκπλήξεις (η μία απέναντι στην Αγγλία, 0-0, στο Μουντιάλ 2010). Η άλλη;
Μουντιάλ 1982. Ισπανία. Στο πρώτο παιχνίδι του ομίλου, το outsider (Αλγερία) νικάει το μεγάλο φαβορί (Δ.Γερμανία) και από το ξεκίνημα βάζει φωτιά στον όμιλο. Η νίκη αυτή παραμένει η μεγαλύτερη επιτυχία των Αλγερινών έως σήμερα. Όμως, στο τέλος της φάσης των ομίλων, η Αλγερία έχει αποκλειστεί στην τριπλή ισοβαθμία με Γερμανία και Αυστρία. Το τότε σύστημα διοργάνωσης δεν όριζε τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής να γίνονται την ίδια ώρα. Έτσι, η Αλγερία είχε δώσει το 3ο της παιχνίδι στις 24 Ιουνίου, ενώ το Γερμανία-Αυστρία θα γινόταν την επομένη. Οι δύο ευρωπαϊκές ομάδες γνώριζαν πιο σκορ βολεύει και τις δύο για να περάσουν, ο Hrubesch σκόραρε στο 10' και από κει και πέρα η ιστορία είναι γνωστή... Πασούλες μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι, ίσως το πιο βαρετό παιχνίδι στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Η Αλγερία αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά (πολύ ψηλά είναι η αλήθεια!) και η FIFA οδηγήθηκε σε αλλαγή του σχεδιασμού της ώρας διεξαγωγής των παιχνιδιών.



Διαβάστε επίσης:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India