Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Μουντιαλικές αναμνήσεις... (Γαλλία, Ονδούρα)


Γαλλία και Ονδούρα συμπληρώνουν τον Ε΄ Όμιλο της διοργάνωσης, με τους πρώτους να είναι φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης και τους δεύτερους να ελπίζουν να πάρουν το δεύτερο εισιτήριο για τους "16".


Γαλλία

Μια χώρα με μεγάλη παράδοση στο θεσμό και πάρα πολλές ιστορίες: οι νίκες απέναντι σε Ιταλία και Βραζιλία στο Μουντιάλ 1986, ο τραυματισμός του Battiston από τον Schumacher στον ημιτελικό με τη Δ.Γερμανία (1986), η πορεία προς το τρόπαιο του 1998, ο απογοητευτικός αποκλεισμός του 2002, η κουτουλιά του Zidane το Materazzi (2006)...
Μουντιάλ 1998. Γαλλία. Ο Platini δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει Μουντιάλ. Η παρέα του Zidane τα κατάφερε και, μάλιστα, με εμφατικό τρόπο: με ευρεία νίκη επί της Βραζιλίας στον τελικό (3-0). Ένα ματς, το οποίο το έχω ταυτίσει με τη γαλλική παρουσία σε Μουντιάλ και παραμένει ένας απ'τους πιο ωραίους τελικούς.


Ονδούρα

Η μικρή χώρα της Κεντρικής Αμερικής μετράει δύο εμφανίσεις σε Μουντιάλ και καμία νίκη. Δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στο ποδοσφαιρικό κοινό, αλλά δε θεωρώ ότι έχει αντιπάθειες. Η καλύτερη τούς επίδοση ήταν στο Μουντιάλ 1982, στο οποίο πέτυχαν 2 ισοπαλίες.
Μουντιάλ 1982. Ισπανία. Στην πρεμιέρα, οι διοργανωτές Ισπανοί αντιμετωπίζουν την αδύναμη Ονδούρα. Αν και ξεκάθαρο outsider οι νεοφώτιστοι Αμερικάνοι, κάνουν τη μεγάλη έκπληξη και παίρνουν το βαθμό της ισοπαλίας, ενώ όλοι περίμεναν βαριά ήττα τους. Από τις εκπλήξεις που ομορφαίνουν την ιστορία τέτοιων διοργανώσεων.


Διαβάστε επίσης:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India