Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Άρης: Η τακτική οικονομική αναπροσαρμογή.

Τα κόζια άλλαξαν.
Τα οικονομικά δεδομένα αναγκάζουν τους διοικούντες της ΠΑΕ ΑΡΗΣ να κινηθούν με γνώμονα το μαρκετινίστικο "ποιότητα και χαμηλές τιμές". Η μη συμμετοχή στο κύπελλο UEFA και το financial fair play, αναγκάζει τον σύλλογο σε μια πιο σκληροπυρηνική πολιτική δαπανών σε σχέση με το παρελθόν.

Οι εποχές που στο ποδόσφαιρο "πέφταν χρήματα" μας τελείωσαν πέρσι. Μέχρι και ο "τους αγοράζω όλους" Μαρινάκης φέτος το πάει πολύ συντηρητικά. Στον Άρη ήταν, είναι και θα είναι προτεραιότητα...
η οικονομική ευημερία της ομάδας (από την στιγμή που δεν υπάρχει ο ¨μεγαλοεπενδυτής"), πολύ περισσότερο φέτος που η ύφεση πλήττει κάθε Ανώνυμη Εταιρεία. 

Στον Άρη νομίζω ότι έχουν πιάσει τον παλμό της εποχής. Οι κινήσεις των διοικούντων σχεδόν το καταμαρτυρούν. Πρώτα έγιναν οι κινήσεις να αποδεσμευτούν αυτοί που δεν υπολογίζονται από τον Σάκη Τσιώλη και έπειτα να γίνουν επαφές για την αναπροσαρμογή ορισμένων υψηλών, για τη δεδομένη φάση, συμβολαίων. Αυτό είναι το λεγόμενο "κούρεμα" αν θέλουμε να μιλάμε με όρους ΔΝΤ.
Παράλληλα αποφασίστηκε και η κατάρτιση του ρόστερ της νέας χρονιάς με νέους ταλαντούχους παίκτες, τόσο από την πρωταθλήτρια ομάδα των Κάτω 21 του συλλόγου όσο και από το εξωτερικό που θα θέσει τις βάσεις για την αλλαγή ποδοσφαιρικής νοοτροπίας που θέλει να επιβάλλει ο προπονητής. Ενδεχόμενο απόκτησης παίκτη κράχτη νομίζω πως δεν υπάρχει!

Με το ιδανικό δύο παίκτες σε κάθε θέση και την ραχοκοκκαλιά ήδη ποδοσφαιρικά δεμένη, η προσθήκη των καινούργιων παικτών θα πρέπει να γίνει με την προϋπόθεση οτι θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στο γρήγορο και κατακτητικό ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει ο Τσιώλης τη νέα χρονιά. Το ποδόσφαιρο που θα είναι ουσιαστικό για την ομάδα και ελκυστικό για τους φιλάθλους, το ποδόσφαιρο που δεν στηρίζεται στον έναν παίκτη, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσει τους κόουτς. Εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του τελευταίου πάντως...υπάρχει.  

Στον αντίλογο υπάρχουν και οι διαφωνούντες που υποστηρίζουν πως έτσι, θα μικρύνει το μέγεθος του συλλόγου και ότι ο Άρης θα χάσει "βάρος" από την φανέλα του. Δίκαιες οι αντιδράσεις και θα συμφωνήσουμε αλλά τηρουμένων των αναλογιών το ρίσκο που λαμβάνεται δεν κρίνεται μεγάλο.

Δεδομένου ότι όλη χώρα, μοιραία, θα περάσει σε νέες εποχές το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση.

ΥΓ: Με την μεταγραφολογία και τα φημολογούμενα ονόματα δεν θα ασχοληθούμε. 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India