Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΠΑΟΚ : Νέα σελίδα με Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο…

 Το όνομα του έπαιζε καθημερινά τις τελευταίες ημέρες σε όλα τα μέσα, ως ο επικρατέστερος προπονητής για ν’ αναλάβει τα ηνία του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.
Εχθές ήρθε η επιβεβαίωση με την παρουσίαση του από την ομάδα, οπότε πλέον αυτόν θα βρίζουμε… ααα και τον Πορτογάλο βοηθό του Χοακίμ Πρέτο…  

 Ο Ρουμάνος πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, έχει αρκετά πλούσιο βιογραφικό.
Ως ποδοσφαιριστής δεν θα μ’ απασχολήσει πολύ, παρόλο που θεωρείτε σημαντική μορφή του Ρουμανικού ποδοσφαίρου με αυτή την ιδιότητα.

 Ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του πριν 17 χρόνια από την Γαλλική Νανσί. Στην Γαλλία που είναι ο σημαντικότερος σταθμός της καριέρας του, έχει προπονήσει και τη Ρεν για τρία χρόνια, ενώ πέρασε μερικούς μήνες της ζωής του στο Μονακό.
Πριν έρθει στον ΠΑΟΚ προσπάθησε να σώσει τη Λανς από τον Ιανουάριο που ανέλαβε, αλλά η ομάδα συνέχισε τις πολύ κακές εμφανίσεις της και τελικά έπεσε.
Η δουλειά του αναγνωρίστηκε στην Πορτογαλία και το Βέλγιο... αφού έχει πετύχει αρκετά σημαντικά πράγματα με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και την Σταντάρ Λιέγης αντίστοιχα σε αυτές τις χώρες.
Πέρασε και κάποιους μήνες από δυο Αραβικές ομάδες, φαντάζομαι για τον προφανή λόγο.
Για ένα χρόνο ανέλαβε ως ομοσπονδιακός προπονητής την Εθνική ομάδα της χώρας του.

 Σε όλη αυτή τη διαδρομή όπως είναι φυσικό, είχε καλές και κακές στιγμές.
Αυτό που διακρίνω από την πορεία των ομάδων που έχει εργαστεί ο Λάζλο Μπόλονι, είναι ότι ως προπονητής κάνει σοβαρή δουλειά, αλλά υστερεί ως κόουτς.

 Αυτός πιστεύω πως είναι ο λόγος που έμεινε μόνο ένα χρόνο στην Εθνική Ρουμανίας και δεν συζητά προς το παρών την επιστροφή του. Δεν του πάει το κοουτσάρισμα.
Δεν κατάφερε να αλλάξει άμεσα τις ομάδες που ανέλαβε και στις περισσότερες απέτυχε παταγωδώς.

 Αντίθετα οι επιτυχίες ήρθαν με τις ομάδες που έφτιαξε αυτός. Όπου δούλεψε για μεγάλο διάστημα, άφησε έργο. Πήρε τίτλους, έβγαλε παίκτες, έφερε χρήματα, σχεδίασε το μέλλον των ομάδων κ.α.
Κατά κάποιο τρόπο οι επιτυχίες ήρθαν όταν απέδωσε η δουλειά του βοηθού του. Πρέπει να είναι καλός και αυτός ο Πορτογάλος…

 Θεωρώ πολύ καλή την επιλογή της διοίκησης, καθώς πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ είχε και έχει ανάγκη έναν τέτοιο προπονητή. Έναν προπονητή που έχει ως στόχο να προοδεύσει την ομάδα και όχι να πάρει απλά τη νίκη στο επόμενο παιχνίδι.  
Ο ΠΑΟΚ πρέπει να δουλέψει με την υποδομή του, να εκμεταλλευθεί το ταλέντο των παιδιών της βορείου Ελλάδος, να βασιστεί στα δικά του πόδια (παιδιά)...  

 Ο νέος προπονητής του δικεφάλου έχει αναδείξει αρκετούς ποδοσφαιριστές, ενώ συγκρούστηκε με παίκτες που δεν είχαν θέσει ως πρώτο στόχο τη βελτίωση τους.
Μια χαρά μου φαίνεται ο Ρουμάνος… Αρκεί να στηριχθεί και ν’ αφεθεί ελεύθερος να δουλέψει… Έχει βγάλει μεγάλα ποδοσφαιρικά σχολεία…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India