Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΠΑΟΚ όπως και πριν…


Βλέπω την απογοήτευση στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να είναι μεγάλη.
Από την μια είναι κατανοητό λόγο του τρόπου που ήρθε ο αποκλεισμός αλλά και του γεγονότος ότι ο AJAX δεν έδειξε να είναι πολύ καλύτερος από τον ΠΑΟΚ σε αυτά τα δυο παιχνίδια.

Τα μεγέθη των ομάδων όμως είναι αυτά που ήταν και πριν από τα ματς και θα ήταν τα ίδια ακόμη και αν ήταν ο ΠΑΟΚ αυτός που θα περνούσε στην επόμενη φάση. Απλά ο ΠΑΟΚ θα είχε κάνει την υπέρβαση, θα είχε κάνει την έκπληξη, θα είχε λύσει σημαντικά του προβλήματα. Δεν θα γινόταν AJAX όμως, δεν θα ήταν φαβορί για τους ομίλους του champions league, δεν θα γινόταν ξαφνικά μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.
Δεν γίνετε πριν από 3 χρόνια...
να έχεις πρόεδρο το Γούμενο να είσαι ανυπόληπτος ακόμη και στην Ελλάδα και ξαφνικά να γίνεις κορυφαίος στην Ευρώπη. Δεν γίνονται η ομάδες από την μια μέρα στην άλλη.

Ο ΠΑΟΚ είναι στο σωστό δρόμο. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα για την δημιουργία μιας ομάδας που θα κοιτάζει όλες τις ομάδες στα μάτια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μια ομάδα που δεν θα την κερδίζει κανείς αν δεν ματώσει στο γήπεδο.
Η ομάδα είναι στον δρόμο της εξυγίανσης ακόμη δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Δεν πρέπει να αφεθεί ως προτεραιότητα αυτό υπό την πίεση του κόσμου για επιτυχίες. Η διακρίσεις θα έρθουν σιγά σιγά, αρκεί να έχει η ομάδα συνεχή βελτίωση σε όλους τους τομείς.

Τα παιχνίδια με μεγάλους αντιπάλους είναι πολύ χρήσιμα για την εμπειρία της ομάδας αλλά και για τους υπευθύνους ώστε να διαπιστώσουν τις αδυναμίες τις ομάδας και να προσπαθήσουν να την βελτιώσουν.
Το να πούμε φταιει ο τάδε παίκτης ή ο προπονητής είναι το μόνο εύκολο. Να πούμε ότι δεν είχαμε τύχη για να περάσουμε εύκολο. Να πούμε ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση επίσης.
Αυτός είναι όμως ο ΠΑΟΚ. Τόσα χρήματα έχει, αυτούς τους παίκτες και αυτόν τον προπονητή μπορεί να πληρώνει και χρειάζεται την τύχη για να περάσει τέτοιους αντιπάλους.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να συνεχίσει όπως και πριν με αργά και σταθερά βήματα προς την κορυφή.
Και είναι πολλά τα βήματα που πρέπει να κάνει σε διοίκηση, σε υποδομές και ομάδα…
Ανασύνταξη λοιπόν γιατί τα σημαντικά έρχονται…
Τώρα αρχίζει η χρονιά και η ομάδα είναι μέσα σε όλους τους στόχους της.
Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλες δυνατότητες όπως φάνηκε στα δυο παιχνίδια με τον AJAX αρκεί να γίνετε καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι.

1 σχόλια:

charalampos είπε...

έτσι betonia, να μην χάνεται το μέτρο!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India