Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Euro 2012: Ολλανδία (Nederland) - Πορτογαλία (Portugal)

Και οι Ολλανδοί ακόμα ελπίζουν στο "Θαύμα του Charkiv"!!!


Ακόμα μία εμφάνιση κατώτερη των προσδοκιών, με τις αλλαγές που όλοι περίμεναν στο αρχικό σχήμα μετά τον αγώνα με τους Δανούς να μη γίνονται ποτέ, και 2η ήττα από τους μισητούς Γερμανούς... που τελικά το έτριψαν το "Gouda" (Προφορά: Γχάουντα)!!! Τουλάχιστον αυτή τη φορά σκοράρανε αφού ο van Persie κάποια στιγμή κατάφερε να κρατηθεί όρθιος!

Για όσους έχετε την εντύπωση πως οι Ολλανδοί είναι ένας λαός αρκετά ανοιχτόμυαλος νομίζω πως πήρατε μέσω van Marwijk μια γεύση από την αξεπέραστη ξεροκεφαλιά τους! Άλλο ένα δείγμα είναι οι δηλώσεις του Dick Advocaat που μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της Ρωσίας ανέφερε πως δεν τον νοιάζει τι θα πουν για τον αποκλεισμό από την Εθνική μας! Εδώ να πω πως αρκετοί Ολλανδοί έχουν αυτό το υπέροχο όνομα... Dick (στα Αγγλικά "Πέος" αλλά όχι στα Ολλανδικά...) και συνήθως τους πάει γάντι!

Στα σημερινά τώρα και πάλι αναφέρεται πως κάποιος εκ των Mark van Bommel και Nigel de Jong θα μείνει εκτός για να ξεκινήσει ο Rafael van der Vaart όπως και ότι ο Klaas-Jan Huntelaar θα ξεκινήσει των αγώνα... αλλά όπως προείπα με το ξερό κεφάλι του van Marwijk πλέον δεν πιστεύω τίποτα μέχρι να δω τις ενδεκάδες! Οι Ολλανδοί χρειάζονται νίκη με 2 γκολ διαφορά επί των Πορτογάλων και παράλληλα νίκη της Γερμανίας έναντι των Δανών για να προκριθούν στην επόμενη φάση. Οπότε με βάση τις μέχρι τώρα εμφανίσεις το βλέπω κομματάκι δύσκολο το θαύμα του Charkiv και όχι λόγω Γερμανών!

Βάσει των συνθηκών του αγώνα η ιδανική ενδεκάδα κατά την άποψή μου θα ήταν ο Maarten Stekelenburg κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα οι Gregory van der Wiel, John Heitinga, Joris Mathijsen και Jetro Willems από τα δεξιά προς τα αριστερά (ναι οι ίδιοι είναι αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν και άλλοι για εκεί πίσω). Λόγω της ανάγκης για γκολ θα ήθελα Wesley Snijder και Rafael van der Vaart στο κέντρο με την τριπλέτα μπροστά τους να αποτελείται από τους Luciano Narsingh, Robin van Persie και Arjen Robben από τα δεξιά προς τα αριστερά και τον Klaas-Jan Huntelaar στην κορυφή! Άκρως επιθετικό σχήμα αλλά δεν υπάρχουν και άλλα περιθώρια...

Όσον αφορά στην πρόσφατη προϊστορία (5 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια) τώρα η μοναδική νίκη των Ολλανδών επί των Πορτογάλων είναι το μακρυνό 1991 όπου επιβλήθηκαν με 1-0 για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1992. Έκτοτε ηττήθηκαν με 0-2 στην Ολλανδία το 2000 και ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στην Πορτογαλία το 2001 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002. Ακολούθησαν οι ήττες με 2-1 στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004 και με 1-0 στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. 

Θα καταφέρουν λοιπόν οι Ολλανδοί να συνεχίσουν ή μήπως όπως τα παιδάκια εδώ που αυτές τις μέρες τελείωσαν το σχολείο και κρεμάνε τις τσάντες τους σε σημαίες έξω από τα σπίτια τους, πρέπει και οι ίδιοι να κρεμάσουν τα παπούτσια τους; Τα παιδάκια βέβαια κρεμάνε και σημαίες που γράφουν "Hoera! Geslaagd" (Προφορά: Χούρα! Γχεσλάαγχντ!) - "Ζήτω! Ολοκληρώθηκε με επιτυχία!" κάτι που σίγουρα δεν ταιριάζει στην εθνική τους! Τζάμπα μείναν και ακυβέρνητοι μάλλον για το καλοκαίρι...


Για το καλό του παιχνιδιού (Στοίχημα) και λόγω των καταστάσεων του παιχνιδιού πιστεύω πως ήρθε η ώρα να βγει και το Over 3,5 που κυνηγάμε και που βρίσκεται στο 2,85 για σήμερα!

Met vriendelijk groetjes,
van der Mitrax


Υ.Γ.1: Πολλά συγχαρητήρια στην Εθνική μας ομάδα που έδειξε τι θα πει Ελληνική Ψυχή!

Υ.Γ.2: Ελπίζω όλοι να ασκήσατε το εκλογικό σας δικαίωμα που δυστυχώς πολλοί Έλληνες του εξωτερικού το στερούμαστε. Χτες σε μια κουβέντα με Ολλανδούς το θεωρούσαν αδιανόητο, ειδικά στις μέρες μας, μιας και οι ίδιοι μπορούσαν να ψηφίσουν από τις αποικίες τους 30 χρόνια και πριν! Όπως και να έχει ας ελπίσουμε αύριο να γίνει η αρχή της αναγέννησης της υπέροχης χώρας μας!

Υ.Γ.3: Χρόνια πολλά σε όλους τους Πατεράδες!

1 σχόλια:

van der Mitrax είπε...

Τελικά γίναν αλλαγές στην ενδεκάδα! Άντε να δούμε...
http://www.vi.nl/eknieuws/222868/Oranje-speelt-zonder-Afellay-Van-Bommel-en-Heitinga.htm

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India