Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Euro 2012: Ολλανδία (Nederland) - Δανία (Denemarken)

Απόψε ρίχνεται στη μάχη η Ολλανδία κόντρα στη Δανία για τη 1η αγωνιστική του 2ου Ομίλου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 7:00μ.μ. στο Metalist Stadion του Kharkiv, χωρητικότητας ~38500 θέσεων.
Όπως γνωρίζετε (και φαίνεται και στη φωτογραφία) στην εθνική Ολλανδίας αγωνίζονται και αρκετοί έγχρωμοι ποδοσφαιριστές. Λόγω αυτού ένα πολύ λυπηρό περιστατικό συνέβη στην προπόνηση της Τετάρτης στην Krakow και ενώ η ομάδα είχε μόλις επισκεφτεί το μνημείο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Auschwitz... Κατά την έξοδο της ομάδας στο γήπεδο για προπόνηση πέρα από τα χειροκροτήματα υπήρχαν και ήχοι ζούγκλας από κάποιους ανόητους (για να μην τους χαρακτηρίσω χειρότερα...)!!! Δυστυχώς η UEFA δεν θα κινηθεί περαιτέρω για το συγκεκριμένο περιστατικό... Οι παίκτες της Ολλανδίας από την άλλη ενημέρωσαν πως αν κάτι παρόμοιο συμβεί στη διάρκεια του αγώνα θα ζητήσουν από το διαιτητή να αποχωρήσουν από το γήπεδο.
 Δείτε εδώ το βίντεο της προπόνησης...

Ολλανδία (Nederland)
Για το σημερινό αγώνα τώρα ο Bert van Marwijk αναμένεται να ξεκινήσει τον Robin van Persie ενώ ο Klaas-Jan Huntelaar θα μείνει στον πάγκο. Πίσω του, από αριστερά προς τα δεξιά, θα έχει τους Arjen Robben, Wesley Snijder (που προτιμήθηκε για να φτιάξει παιχνίδι από τον Rafael van der Vaart) και Ibrahim Afellay που παρά το ότι έχασε μεγάλο μέρος της φετινής σεζόν "τρώει" τη θέση του Dirk Kuijt! Τον έλεγχο του κέντρου αναλαμβάνει το επιτυχημένο δίδυμο των Mark van Bommel και Nigel de Jong. Το "προβληματικό παιδί" της εθνικής Ολλανδίας, η άμυνά της, θα αποτελείται σίγουρα από τον Gregory van der Wiel στα δεξιά και τον John Heitinga στο κέντρο. Στα αριστερά η θέση παίζεται μεταξύ του 18χρονου Jetro Willems και του Stijn Schaars με τον Wilfred Bouma να είναι το αουτσάιντερ μιας και λογίζεται ως κεντρικός αμυντικός. Το κέντρο της άμυνας μάλλον θα συμπληρώσει ο Ron Vlaar, ενώ κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Maarten Stekelenburg.

Δανία (Denemarken)
Στον αντίποδα η Δανία αναμένεται να παραταχθεί και αυτή με 4-2-3-1 με τον Nicklas Bendtner να είναι η αιχμή του δόρατος. Πίσω του θα έχει τον Christian Eriksen σε ελεύθερο ρόλο και τους Michael Krohn-Dehli και τον αειθαλή Dennis Rommedahl στις πτέρυγες. Τη μάχη για τον έλεγχο του κέντρου αναμένεται να δώσουν ο Niki Zimling και ο αρχηγός Christian Poulsen. Στην άμυνα αναμένεται στα αριστερά ο Simon Poulsen, στο κέντρο οι Daniel Agger και Simon Kjaer και στα δεξιά ο Lars Jacobson, με τον Andreas Lindegaard να κάθεται κάτω από τα δοκάρια. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως 8 παίχτες της εθνικής Δανίας αγωνίζονται ή πέρασαν από την Eredivisie, πιο συγκεκριμένα οι Simon Poulsen (AZ), Eriksen (Ajax), Michael Krohn-Dehli (RKC, Ajax και Sparta Rotterdam), Lasse Schοne (NEC και Ajax), Michael Silberbauer (FC Utrecht), Niki Zimling (NEC), Nicklas Pedersen (FC Groningen) και Dennis Rommedahl (PSV, RKC, Ajax και NEC).

Προϊστορία
Οι 2 ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 3 φορές σε φιλικούς και 2 σε επίσημους αγώνες. Και οι 3 φιλικές αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες με 0-0 το 1999 και 1-1 το 2001 και το 2008. Αντίθετα στους επίσημους αγώνες η Ολλανδία μετράει ισάριθμες νίκες με 3-0 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2000 και 2-0 στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (2010).

Πρόβλεψη
Δυνατό σημείο της Ολλανδίας η επίθεση και της Δανίας η άμυνα... Πιστεύω πως οι επιθετικοί της Ολλανδίας θα ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα ενώ η δικιά τους θα την κάνει την κουτσουκέλα (ειδικά αν το σκορ είναι άνετο...)!!! Θα πάω λοιπόν με το Goal:Goal του 1,87 και το Over 3,5 του 3,20 μιας και μάλλον το ματς θα ξεφύγει...

Met vriendelijk groetjes,
van der Mitrax

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India