Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ligue 1 . Week 30 – Stade Rennais FC vs Olympique Lyonnais (preview)


Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής είναι αυτό που θα διεξαχθεί στο Stade de la Route de Lorient μεταξύ δύο ομάδων που βρίσκονται πολύ κοντά στη βαθμολογία. Ένα παιχνίδι που χαρακτηρίζεται σαν πρόβα τζενεράλε για τον τελικό του Coupe de France αφού οι δυο τους αναμένεται να κοντραριστούν και εκεί αν δεν γίνει καμιά έκπληξη. Το πρωτάθλημα όμως είναι διαφορετική διοργάνωση και οι δύο προπονητές θέλουν το παιχνίδι για διαφορετικούς λόγους ο καθένας τους.


Stade Rennais FC  :  Η ομάδα της Βρετάνης μπορεί να προκρίθηκε στα ημιτελικά του Coupe de France αλλά στο πρωτάθλημα έχει μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει μία από τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Ο Antonetti τόνισε ότι η τρίτη θέση έχει χαθεί για την ομάδα του και μια ήττα από τη Lyon θα δυσκολέψει τα πράγματα ακόμη και για την πέμπτη θέση. Η ανησυχία του είναι ακόμη μεγαλύτερη αν λάβουμε υπόψη μας και τα απογοητευτικά αποτελέσματα που φέρνει η Rennes στα τελευταία παιχνίδια της κάθε season. Δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και αυτό αποδεικνύουν και οι δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα. Έχω ξαναπεί ότι είναι ασυνεπής ομάδα ως προς τις εμφανίσεις της, ικανή για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Μάλιστα στην έδρα της δυσκολεύεται πάρα πολύ να κερδίσει με αποτέλεσμα να έχει μαζέψει περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας απ’ ότι εντός. Άλλο ένα χαρακτηριστικό είναι ότι στα τελευταία της παιχνίδια δυσκολεύεται να σκοράρει έχοντας σημειώσει μόνο 5 γκολ σε 8 αγώνες. Από το παιχνίδι θα λείπει ο αρχηγός Mangane που θα χάσει το υπόλοιπο του πρωταθλήματος αλλά και οι Doumbia, Pajot, Hadji.

Olympique Lyonnais  :  Η Lyon κατάφερε να αντιδράσει πολύ γρήγορα μετά τον αποκλεισμό σοκ από το ΑΠΟΕΛ και από τότε έχει μόνο νίκες. Κύριος στόχος της ομάδας παραμένει η τρίτη θέση για το πρωτάθλημα αλλά και η κατάκτηση των εγχώριων κυπέλλων. Στην ομάδα δείχνουν να πιστεύουν ότι μπορούν να ξεπεράσουν την Lille στη βαθμολογία αλλά για να το καταφέρουν αυτό θα πρέπει να κερδίσουν την Rennes στην έδρα της όπως υποστήριξε ο Reveillere σε δηλώσεις του. Ο Remi Garde θα ξαναεμπιστευτεί το 4-4-2 που του έδωσε και τα νικηφόρα αποτελέσματα ως τώρα. Πέρα από το αρχικό σοκ ο αποκλεισμός από το Ch. L. φαίνεται να έχει κάνει καλό στους παίχτες που δείχνουν πιο ξεκούραστοι και πιο φρέσκοι πια και από τη στιγμή που ακόμη τα παιχνίδια για τα εγχώρια κύπελλα αργούν λίγο έχουν την δυνατότητα να συγκεντρωθούν στο πρωτάθλημα. Οι απουσίες που έχουν είναι πολλές αλλά καλύπτονται. Lacazette, Chris, Bakary Kone είναι τιμωρημένοι και ο μόνιμος τραυματίας Gourcuff είναι αυτοί που θα λείψουν από το παιχνίδι.

Στο μεταξύ του παιχνίδι του πρώτου γύρου Rennes κατάφερε να κερδίσει με 2-1 αλλά όπως είπα και πιο πάνω τα πηγαίνουν καλύτερα στα εκτός απ’ ότι στα εντός. Μην έχοντας άλλα στο μυαλό της όμως η Lyon θα είναι πιο προσεκτική και προσηλωμένη στο στόχο και νομίζω ότι θα πάρει το παιχνίδι. Αν λάβουμε υπόψη και ότι οι γηπεδούχοι δυσκολεύονται να σκοράρουν και γενικά δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τότε το διπλό στο 2.50 συμφέρει να το παίξει κάποιος. Διπλό στο 2.50.

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Αντώνη δεν είμαι τόσο αισιόδοξος, όσο εσύ με τη Λυών. Θεωρώ ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ καλή για να πάρει το ματς.
Ούτε στη Ρεν πιστεύω πολύ… ισόπαλο μου φαίνεται το παιχνίδι…

Θα σημειώσω βέβαια ότι η Λυών παίζεται ως αουτσάιντερ. Αυτό κάνει την πρόβλεψη σου πολύ σημαντική για μένα και με βάζει σε προβληματισμό…

Adons είπε...

Βέβαια το παιχνίδι είναι ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα αλλά το σκεπτικό μου ήταν στο ποιος θέλει το παιχνίδι περισσότερο και νομίζω ότι η Lyon το θέλει περισσότερο. Είναι πιο κοντά στη στην τρίτη θέση και η ισοπαλία δεν τις φτάνει...

Ανώνυμος είπε...

andoni i montpellier giati den epekse auti tin vdomada? epeidi paizei champions league i marseille? i gia kapion allo logo?

Adons είπε...

Φίλε μου Ανώνυμε αυτός ακριβώς είναι ο λόγος, για να ξεκουραστεί η Marseille. Γενικά΄να ξέρεις ότι το κάνει συχνά η γαλλική ομοσπονδία αυτό. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί 11 Απριλίου.

Ανώνυμος είπε...

ksaderfe egw eimai o anonimos apo kipro. aplos teleutaios parakoulouthw perissotero galliko kai montpellier pou mou ekane entiposi..

Adons είπε...

Ξάδερφε καλά κάνεις και παρακολουθείς το γαλλικό. Η Montpellier έχει την ομάδα να το διεκδηκήσει το πρωτάθλημα και μεχρι τώρα έχει δείξει αξιοθαύμαστη αντοχή στη μάχη του τίτλου.

Να συνεχίσεις να το βλέπεις γιατί με βάση τους αγώνες και τα προγράμματα των ομάδων πάμε για φινάλε θρίλερ. Η Lille πλησίασε αρκετα και έχει να παίξει και με τους δύο πρωτοπόρους. Αν είναι σοβαρή με τις μικρότερες ομάδες μπορεί να έχουμε έκπληξη στο τέλος της χρονιάς. το προβάδισμα πάντως το έχουν οι δύο πρωτοπόροι με την Montpellier να έχει ελαφρώς χειρότερο πρόγραμμα και από τους δύο. Όλα θα εξαρτηθούν από τα παιχνίδια που θα δώσουν με τη Lille.

Το ευκολότερο πρόγραμμα το έχει η Lyon αλλά και να πάρει τους 24 βαθμούς που μένουν μάλλον δεν προλαβαίνει αφού θα φτάσει τους 74 και οι τρεις πρώτοι αναμένεται να τους ξεπεράσουν. Αυτή η ισοπαλία με την Rennes ήταν καταδικαστική.

Τα χαιρετίσματά μου...

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India