Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Premier League - Day 6. Ντέρμπι "ουραγών"

Μετά τις μεσοβδόμαδες αναμετρήσεις του League Cup, όπου όλα τα φαβορί εκτός της Aston Villa επικράτησαν, επιστροφή στο πρωτάθλημα της Premier League για την 6η αγωνιστική ημέρα. Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο παιχνίδι, αλλά βλέπω κάποιες αναμετρήσεις που αξίζει να σχολιάσουμε. Ειδικότερα, οι τέσσερις τελευταίοι της βαθμολογίας κοντράρονται μεταξύ τους και όλοι ψάχνουν την ευκαιρία να ξεκολλήσουν.

- West Bromwich – Fuhlam
Παιχνίδι που δεν πρέπει να το αγγίξει κανείς. Και οι δύο ομάδες αποκλείστηκαν μεσοβδόμαδα, η πρώτη στην παράταση και η δεύτερη στα πέναλτυ. Συνεπώς έρχονται από 120 λεπτά αγώνα πριν από τρεις ημέρες. Η West Brom είναι τελευταία, έχοντας όμως πολύ καλές εμφανίσεις με Manchester United και Chelsea. Την προηγούμενη Κυριακή είδαμε... 
μια τελείως άλλη ομάδα, η οποία έχασε από τη Swansea με κατεβασμένα τα χέρια: 3-0, παιδαριώδη λάθη, μηδενική συνοχή των γραμμών. Έχει καλούς επιθετικούς, αλλά μετά το παιχνίδι της Τετάρτης δεν νομίζω να είναι στο 100% των δυνατοτήτων τους.
Η Fulham είναι ομάδα του Χ. Την προηγούμενη αγωνιστική έφερε 2-2 με τη Manchester City (ενώ έχανε 0-2), αλλά την Τετάρτη δεν μπόρεσε να νικήσει την Chelsea, παρότι αγωνιζόταν με παίχτη περισσότερο από πολύ νωρίς. Δύσκολα, πάντως, σκοράρει και το ίδιο πιστεύω να γίνει και τώρα. Θεωρώ ότι και οι δύο ομάδες θα έχουν σαν πρώτο στόχο να μη χάσουν, κάτι που μάλλον οδηγεί το παιχνίδι προς την ισοπαλία.

- Arsenal - Bolton
Αφού ασχοληθήκαμε με το ένα παιχνίδι ουραγών, πρέπει να ασχοληθούμε και με το άλλο. Ασυνήθιστο, αλλά η Arsenal είναι μια από τις τέσσερις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας. Ο,τι και να πει κανεις για τη φετινή Arsenal θα είναι λίγο! Ακόμη και τα εύκολα παιχνίδια τα κάνει δύσκολα. Η αμυντική της λειτουργία συνολικά είναι κακή (δε φταίει μόνο η αμυντική γραμμή, τα χαφ παίζουν κι αυτά τεράστιο ρόλο). Νίκησε με το ζόρι την άπειρη Swansea, κατόρθωσε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται!) να χάσει από τη Blackburn και νίκησε δύσκολα την Aldershot για το League Cup. Λείπουν βασικά στελέχη (κυρίως ο Wilshere) και για την ώρα αυτό της στοιχίζει. Από την άλλη, η Bolton είναι φέτος “όσα πάνε κι όσα έρθουν”! Όλα τα παιχνίδια της πρωταθλήματος είναι Over. Την Τετάρτη πήρε διπλό στην έδρα της Aston Villa (η έκπληξη που λέγαμε στην προηγούμενη ανάρτηση) και είναι το μόνο παιχνίδι της που ήρθε under και το δεύτερο – αν δεν κάνω λάθος- που παρουσιάστηκε σοβαρή.
Περίεργο παιχνίδι, η λογική λέει δύσκολη νίκη της Arsenal, αλλά εγώ περιμένω απλά μια αναμέτρηση με αρκετά γκολ. Οι κακές άμυνες με οδηγούν προς τα κει.

- Queen's Park Rangers – Aston Villa
Τεράστια αδυναμία η QPR! Από τότε που βλέπαμε το όνομά της στα δελτία ΠροΠο, δεν ξέραμε πως να την προφέρουμε και τη λέγαμε Κου Που Ρου! Είναι λίγο αλλοπρόσαλλη για την ώρα, αλλά πιστέυω ότι βρίσκει τα πατήματά της, ειδικά μετά τη μεταγραφή του Barton. H Aston Villa, όπως έχουμε ξαναπεί θα έχει σκαμπανεβάσματα μες στη σεζόν λόγω της έλλειψης επιλογών στο κέντρο. Ενώ θαυμάζω την επιθετική της λειτουργία, με απογοήτευσαν στα παιχνίδια με Newcastle και Bolton. Ο Heskey είναι τραυματίας, o Bent ίσως αγωνιστεί αλλά δε θα είναι σε φουλ ρυθμό, επομένως ατονεί κι αυτή η γραμμή της. Ας ελπίσουμε να μη θυμηθούν να ξυπνήσουν τώρα γιατί θα ποντάρω στον άσο των γηπεδούχων, οι οποίοι θέλω να παραμείνουν στην κατηγορία.

- West Ham United – Peterborough United
Στο καθιερωμένο πλέον “επιδόρπιο” από την Championship, θα ασχοληθούμε με τη West Ham, μια ομάδα της Premier League, η οποία κάνει το διάλειmμά της και πιστεύω πως του χρόνου θα την ξαναδούμε στη μεγάλη κατηγορία. Αποδυνάμωθηκε με τη φυγή του Parker, αλλά παίχτες όπως οι Nolan, Carew, Taylor, Green, Faye, Bentley και Noble (όλοι τους παίχτες για την Premiership) δε νομίζω να συμβιβαστούν με κάτι λιγότερο από την άνοδο, έστω και στα μπαράζ. Η Peterborough είναι νεοφώτιστη, έχει ενθουσιασμό αλλά δεν έχει διάρκεια. Δε νομίζω να κινδυνέψει, αλλά δε νομιζω να κάνει και ζημιά στους Hammers. Όσοι φίλοι δείτε το ματς, προσέξτε τον επιθετικό τους, Lee Tomlin (22 ετών). Δεν είναι ο φοβερός σκόρερ, αλλά μπορεί να κάνει τη ζημιά γιατί δίνει ασίστ, σουτάρει συχνά κι άμα λάχει ρίχνει και καμιά κλοτσιά (είναι, γενικά, ανακατωσούρας). Νίκη για τη West Ham και συνέχεια στην πορεία ανόδου που πραγματοποιεί.

Καλή διασκέδαση και καλή επιτυχία με τις επιλογές σας!

10 σχόλια:

The Catalan είπε...

Jim ενδιαφερουσα η αναλυση σου και πολυ πιθανες οι προβλεψεις σου,αλλα έχω την εντύπωση ότι ξέχασες το μεγαλύτερο στάνταρ της αγωνιστικής..Το οποίο διεξάγεται την Δευτέρα και είναι το 2πλό στο Νοργουιτς από την Σαντερλαντ!Η ομάδα πήρε μπρος και θεωρώ ότι είναι αστείο οι στοιχηματικές εταιρείες να δίνουν ως φαβορί την Νοργουιτς!Η Σαντερλαντ είναι σαφώς ποιοτικότερη ομάδα θεωρώ και το 2πλό στο 2,95 θα το τιμήσω σίγουρα την Δευτέρα!

Unknown είπε...

Καταλανέ, δεν το ξέχασα, απλά σε κάθε αγωνιστική προτιμώ να αναφέρομαι λίγα παιχνίδια και όχι σε όλα για να μην γίνομαι κουραστικός. Αυτή τη φορά την πλήρωσε η Sunderland.. Προσπαθώ να βοηθήσω, όσο μπορώ, σε παιχνίδια που δεν έχουν ξεκάθαρο φαβορί ή να μιλήσω για παιχνίδια που αξίζει να πω κάτι ξεχωριστό γι'αυτά. Θα έχεις παρατηρήσει άλλωστε ότι δεν πολυαναφέρομαι στις λεγόμενες μεγάλες ομάδες μιας και τα πράγματα γι'αυτές είναι λίγο πολύ γνωστά, από τόσα sites και εφημερίδες.

Σχετικά με την ομάδα σου, το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Η Norwich είναι πολύ μαχητική και θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ για να την κερδίσετε, περισσότερο απ'ότι στην 4άρα με τη Stoke. Δε θεωρώ φαβορί τη Norwich, πιο πιθανό βλέπω το Χ. Αν κερδίσετε, θα ανεβείτε αρκετά, μιας και την επόμενη αγωνιστική φιλοξενείτε τη West Brom (εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσετε). Μακάρι να βγει το διπλό (προκλητική η απόδοση, πάντως, για ένα τέτοιο παιχνίδι..)

The Catalan είπε...

Προφανώς Jim και δε γίνεται να σχολιάζεις κάθε παιχνίδι,άλλωστε δε μπορεις να πεις ότι έχουν όλα το ενδιαφέρον τους.Όντως παντως θεωρώ κι εγώ πολύ πιθανό το Χ σε αυτή την αναμέτρηση,απλά έχουμε παράδοση στο να κάνουμε δύο νίκες κολλητές,στην 3η δυσκολευόμαστε λίγο..Πάντως τώρα που έρχονται τα θεωρητικά βατά παιχνίδια που έλεγα σε προηγούμενους σχολιασμούς μου,είναι ευκαιρία να δουμε πραγματικα για ποσα πράγματα είναι φτιαγμένη η ομάδα του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ Steve Bruce..(αντιλαμβάνεσαι ότι το "τεραστιου" μπήκε για το γνωστό πικάρισμα...)

Unknown είπε...

Jim δεν ξέρω γιατί θέλεις να μείνει η QPR, αλλά βλέπω ότι τα μάζεψε τα πονταλάκια εκτός έδρας. Αν πάρει και την Aston Villa αύριο στην έδρα της μια χαρά ξεκίνημα…

afc wimbledon είπε...

wimbledon για league 1! πάει τρένο η ομάδα!!!!

The Catalan είπε...

Πάρα πολύ σωστός ο Jim στις προβλέψεις του,μπραβο!Να βγει και η QPR να είσαι στο 100%!

Unknown είπε...

@The Catalan: Πολύ καλός προπονητής ο Bruce, δυναμικός σαν ποδοσφαιριστής, αλλά το τεράστιος τι το ήθελες; Ξέρεις ότι ο συγκεκριμένος μου είναι αχώνευτος λόγω του παρελθόντος του (αρχηγός της Μan. United). Για να μην τον αδικούμε, όμως, φαίνεται να σας έχει σταθεροποιήσει σαν ομάδα στη μέση και πάνω του βαθμολογικού πίνακα και είναι άξιος συγχαρητηρίων γι'αυτό.

Όσο για τις προβλέψεις, όπως έχουμε πει δεν είναι στοιχηματικές, αλλά εμπειρικές με βάση τα όσα μου δείχνουν οι ομάδες. Άλλες φορές θα μας πάει καλά, άλλες όχι. Αυτό που θέλω να πετύχω είναι να διευκολύνω όσο μπορώ τους φίλους, που θέλουν να επιλέξουν κάποιο παιχνίδι. (Αντε, να βγει και η QPR..)

Unknown είπε...

@betonias: Δεν είναι ποδοσφαιρικοί οι λόγοι που τη συμπαθώ. Πάντα είχα μια θετική άποψη γι'αυτή την ομάδα. Στις αρχές '90, πιτσιρικάς, έβλεπα στα δελτία ΠροΠο μια ομάδα με το όνομα ΚΠΡ. Όποιον ρωτούσα, την πρόφερε ΚουΠουΡου! Μια φορά μου είχε πει ο πατέρας μου πως λέγεται ολοκληρωμένα και φυσικά το ξέχασα την άλλη στιγμή. Ύστερα από κάποια χρόνια έμαθα τι σημαίνει το όνομά της: Φύλακες του Πάρκου της Βασίλισσας! Ίσως το πιο cult όνομα Αγγλικής ομάδας (και σίγουρα ένα από τα πιο cult παγκοσμίως). Σε όλα αυτά προσθέστε ότι ήταν η πρώτη αγγλική ομάδα που έφτιαξε γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα (το 1980!). Τέλος πάντων, ασόβαρα είναι αυτά που λέω, αλλά μήπως υπάρχει λογική στο να συμπαθήσεις μια ομάδα, ειδικά αν δεν είναι της περιοχής σου;

Αγωνιστικά, παρά το στραβό ξεκίνημα, φαίνεται να βρίσκει τα πατήματά της. Έχει καλό υλικό και λογικά θα σωθεί. Αν κερδίσει τη Villa δε θα είναι έκπληξη..

Unknown είπε...

@AFC Wimbledon: Καλώς ήρθες οπαδέ μιας άλλης ιστορικής και cult αγγλικής ομάδας! Μακάρι να τα καταφέρετε, αλλά το βλέπω αρκετά δύσκολο, λόγω του ότι είστε νεοφώτιστοι στη League 2 και ως γνωστόν στις μικρές κατηγορίες θέλει πολύ υπομονή για να τις ξεπεράσεις.. Μακάρι να ανεβείτε και να παίξετε με τη μισητή MK Dons, να δείξετε ποια είναι η πραγματική Wimbledon!

Υ.Γ. Για όσους φίλους δε γνωρίζουν, το 2003 η Wimbledon είχε μεταφερθεί στο Milton Keyns, διότι η διοίκηση έκρινε ότι το γήπεδο εκεί ήταν καταλληλότερο για να φιλοξενήσει την ομάδα. Οι οπαδοί αντέδρασαν με τη μεταφορά της ομάδας, η οποία λίγους μήνες αργότερα άλλαξε το όνομά της σε Milton Keyns Dons. Πριν γίνει αυτή η μετονομασία, οι οπαδοί στο Wimbledon πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και έφτιαξαν τη ΓΝΗΣΙΑ συνέχεια της ομάδας τους: την AFC Wimbledon! Προσπαθήστε να φανταστείτε το μέγεθος του εγχειρήματος και πως τώρα η ομάδα έφτασε στην 4η κατηγορία ξεκινώντας φυσικά από την τελευταία..

Όσον αφορά το cult στοιχείο της, ένα από τα παρατσούκλια της είναι Crazy Gang, διότι οι παίχτες της μια περίοδο φημίζονταν για το νταηλίκι τους! Vinnie Jones (ναι, ο γνωστός νταής, ηθοποιός πλέον) και Denis Wise (γνωστό "καλό" παιδί των γηπέδων) είναι οι δύο πιο γνωστοί εκείνης της ομάδας.
Υ.Γ. Πήραν το Κύπελλο του 1988, απέναντι στην υπερομάδα, τότε, της Liverpool!

The Catalan είπε...

Εμείς που γνωρίζουμε για την Γουίμπλεντον(όχι,Γουιμπλεντον δε σημαίνει τένις!!)τι κερδίζουμε;!Χαχα!Εμπιστευτηκα την κρίση σου και τον οιστρο σου Jim και στήριξα την QPR!Άντε να δούμε..

Υ.Γ.:Ο Steve μας έχει βελτιώσει πάρα πολύ,το λέγαμε ότι ήταν θέμα χρόνου η πρωτη νίκη και επιμένω να θεωρώ ότι ειναι θεμα χρονου και η δεύτερη!Ελπίζω να γίνει αύριο!
"I'm Sunderland till I die.."

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India