Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Πάει για πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, έρχονται επενδυτές στην ΑΕΚ !!!

Η νίκη του ΠΑΟΚ με 3-0 επί της ΑΕΚ στην Τούμπα, έβγαλε στην επιφάνεια το απίστευτο ταμπεραμέντο του Έλληνα.

Μια καλή εμφάνιση για 45 λεπτά, αρκεί για να χαρακτηριστεί ο ΠΑΟΚ επίδοξος πρωταθλητής και μια κακή εμφάνιση για το ίδιο χρονικό διάστημα, αρκεί για να εμφανιστούν επενδυτές στην ΑΕΚ.
Ένα καλό παιχνίδι του Έτο, άρει την αμφισβήτηση προς τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και μια κακή εμφάνιση της ΑΕΚ, εγείρει εκ νέου αμφιβολίες για τον Χιμένεθ.

Μήπως θέλετε να το πάρουμε αλλιώς ?
Ας υποθέσουμε ότι τα πράγματα κυλούσαν διαφορετικά και ήταν η ΑΕΚ αυτή που έπαιρνε το ματς...
μετά από μια καλή εμφάνιση όλων αυτών των 35χρονων (και άνω).
Σήμερα ο προπονητής θα λεγόταν θεός Χιμένεθ και οι γριές οι κότες θα είχαν το ζουμί, ενώ ο Έτο θα ήταν άχρηστος και θα είχαμε κόντρα του Φλωρίδη με τους Άραβες, για το ποιος θα πρωτοεπενδύσει στον ΠΑΟΚ

Θα μπορούσα ν΄ αναφέρω και άλλα παραδείγματα που ν’ αποδεικνύουν ότι όπως και στους υπόλοιπους τομείς έτσι και στο ποδόσφαιρο είμαστε μια τριτοκοσμική χώρα.
Οι πιο “έξυπνοι” άνθρωποι στον κόσμο, ως κύριο γεύμα έχουν το κουτόχορτο…

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Σε αυτό το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος της ΑΕΚ για 45 λεπτά. Ήταν συγκεντρωμένος, καλύτερα στημένος, πίεσε την ΑΕΚ κι ευτύχησε σε αυτό το διάστημα να πετύχει 3 γκολ. Αυτά συμβαίνουν συνέχεια στο ποδόσφαιρο. Όλοι έχουν τις καλές και τις κακές τους μέρες. Οι ομάδες που πραγματοποιούν συνέχεια καλές ή κακές εμφανίσεις είναι οι εξαιρέσεις του κανόνα.

Ας διαχειριστούν σωστά αυτή τη νίκη στον ΠΑΟΚ ενόψει του δύσκολης συνέχειας κι ας αφήσουν κατά μέρος τα περί πρωταθλητισμού. Ξαφνικά ξέχασαν ότι το πρωτάθλημα δίνετε και δεν κατακτείται.
Ας κοιτάξουν στην ΑΕΚ τα λάθη τους ώστε να βελτιωθούν κι ας αφήσουν την αλλαγή προπονητή και τους επενδυτές. Δεν κοιτάνε ότι εδώ και δυο χρόνια μοιάζουν πιο πολύ με ασανσέρ παρά με ομάδα, οι μεγάλοι στόχοι τους μάραναν.

Βρε παιδί μου, να θέλει να δεις σοβαρά το Ελληνικό πρωτάθλημα και να μη μπορείς ένα πράγμα…

8 σχόλια:

The Catalan είπε...

Όντως αγαπητέ betonia,τα πραγματα είναι πάρα πολύ απλά.Ούτε η ΑΕΚ έγινε υπερομάδα επειδή ξεκίνησε με 2/2,ούτε ο ΠΑΟΚ άχρηστη επειδή είχε χασει απο Εργοτέλη και τωρα επιδοξος πρωταθλητής επειδή κέρδισε την ΑΕΚ με 3/3 φάσεις για γκολ στο πρωτο ημίχρονο.Και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θεωρώ ουτοπικό και μεταξύ μας λίγο αστείο να έχουν ως στόχο την κατακτηση του πρωταθλήματος τη δεδομένη χρονική στιγμή(ανόητες,ανούσιες και αχρείαστες οι δηλώσεις Λίνο θεωρώ).Πρώτος στόχος και των 2 ομάδων νομίζω πρέπει να είναι η κατάκτηση της 2ης θέσης στους αγώνες των playoff και η κατάκτηση του Κυπέλλου.Οτιδήποτε άλλο δηλώνει ο οποιοσδήποτε νομίζω είναι το κουτόχορτο στο οποίο αναφέρεσαι..Αλλά στην Ελλάδα είσαι,η υπερβολή είναι στο αίμα σου και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ!Γιατί δυστυχώς υπάρχουν και πολλοί που θα πιστέψουν και θα ενισχύσουν τα λεγόμενα του Λίνο...

Unknown είπε...

Φίλε μου Καταλανέ χαίρομαι που συμφωνούμε.
Αν αυτά τα έλεγε ο Λίνο και μερικοί “δημοσιογράφοι” θα ήταν μικρό το κακό. Δυστυχώς οι απόψεις αυτές κυριαρχούν στα μέσα κάθε φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Κυριαρχούν, γιατί αυτά θέλει ν’ ακούει ο κόσμος. Δεν θέλει ν’ ακούει την αλήθεια. Περιμένει πως και πώς να τον ταίσουν…

The Catalan είπε...

Το άσχημο είναι ότι κάποιοι πρώτα βάζουν την οπαδική και μετα την δημοσιογραφική τους ιδιότητα και αυτό καθιστά τα λεγόμενά τους αμφιβόλου αντικειμενικότητας.Όπως υπάρχουν δημοσιογράφοι που λένε ότι ο Χιμένεθ δεν είναι καν προπονητής,έτσι υπάρχουν άλλοι που λένε ΠΑΟΚαρα για τίτλο και ακόμα χειρότερα κα΄ποιοι που μιλάνε για ευρωπαικές πορείες του Θρύλου(ακόμα και ο Ιμπαγασα είχε δηλώσει ότι δεν είναι μη ρεαλιστικο να φτάσει ο ΟΣΦΠ στον τελικό του Τσαμπιονς Λιγκ).Το συμπέρασμα είναι ότι δε φταίνε αυτοί που τα λένε,φταίνε δυστυχώς οι πολλοί που τα πιτεύουν..

birdy είπε...

μην ξεχνάτε ότι όλα τα μέσα απευθύνονται σε πελάτες και όχιστους σκεφτόμενους ανθρώπους, και ο πελάτης έχει πάντα δίκηο.

Unknown είπε...

Γιατί όμως δε θέλουν για πελάτες τους σκεπτόμενους και τους αντικειμενικούς φιλάθλους ?
Οι κολλημένοι οπαδοί, έδιωξαν τον πολύ κόσμο απ’ τα γήπεδα. Βολεύονται με το χαμηλό επίπεδο, ώστε να μην αποκαλύπτεται η γύμνια των ομάδων σε επίπεδο οργάνωσης, προγραμματισμού κι ανταγωνιστικότητας.
Με αυτό τον τρόπο παραμένουν στο ποδόσφαιρο όλοι αυτοί οι απίθανοι παράγοντες και όλοι αυτοί οι άσχετοι με το ποδόσφαιρο δημοσιογράφοι.
Ζουν και βασιλεύουν εδώ και χρόνια, με τις κρατικοδίαιτες και ανυπόληπτες ομάδες που έχουν φτιάξει…

Unknown είπε...

Δε θέλουν υγιείς φιλάθλους, γιατί δεν έχουν να τους προσφέρουν κάτι, παρά μόνο να τους κάνουν "κακό". Η στήριξη των περισσότερων ομάδων από την πολιτεία είναι τέτοια (οικονομικά, αλλά και σε επίπεδο προσωπικών σχέσεων) που δεν καθιστά απαραίτητη τη βοήθεια αυτού του κομματιού οπαδών. Μάλιστα, όσο τρελαμένος κι αν είναι κάποιος με την ομάδα του, αν έχει ορθή κρίση θα τη χρησιμοποιήσει εναντίον του εκάστοτε παράγοντα/ προπονητή/ παίχτη, όποτε αυτό χρειαστεί.
Ο μέσος Έλληνας οπαδός δυστυχώς δεν έχει γνώση του ποδοσφαίρου. Αυτό δεν είναι κακό, είναι όμως άσχημο ότι πάντα προσπαθεί να έχει άποψη γι'αυτό και σε συνδυασμό με την ημιμάθεια του, η κρίση του άγεται και φέρεται από τα ΜΜΕ (τα οποία ελέγχονται συνήθως από μεγαλοπαράγοντες ομάδων). Κακά τα ψέματα, είναι τέτοια η παρουσία των αθλητικών ΜΜΕ στην Ελλάδα, που δύσκολα ξεφεύγεις. Το περίεργο είναι πώς γίνεται στην Ελλάδα οι αθλητικές εφημεριδες/ ραδιόφωνα να έχουν χαμηλή αναγνωσιμότητα/ ακροαματικότητα και ταυτόχρονα να τα έχουμε ανάγει σε επιστημονικές πηγές γύρω από το ποδόσφαιρο.

Για να μην είμαστε όμως άδικοι, θα πρέπει να πούμε ότι αυτά συμβαίνουν σε όλα τα πρωταθλήματα παγκοσμίως. Ο καθένας θέλει να ακούει (και να πιστεύει) το κάτι παραπάνω για την ομάδα του -γιατί όχι, άλλωστε; Απλά στα μεγάλα πρωταθλήματα, τουλάχιστον, οι ίδιες οι ομάδες αποφάσισαν να αυτονομηθούν από την πολιτεία τους και έφτιαξαν τις λίγκες τους. Για να ζήσουν αυτοί οι συνεταιρισμοί, έπρεπε το προϊόν- ποδόσφαιρο να εξωραϊστεί και φυσικά ο οπαδός να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του εγχειρήματος. Κι εκεί ο οπαδός πελάτης είναι, απλά αυτοί που έχουν τις ομάδες είναι επαγγελματίες έμποροι και τον σέβονται.

Υ.Γ. @betonias: Όσον αφορά το σχόλιο για τους δημοσιογράφους, είναι κατάντια να θεωρούμε αυθεντία τον κάθε ένα που αποκαλείται αθλητικός δημοσιογράφος. Με λίγη προσοχή καταλαβαίνουμε ποιος ξέρει και ποιος όχι, επομένως φταίμε κι εμείς που τους δίνουμε αξία. Μιας και ασχολούμαι με Αγγλία, αμφιβάλλω αν όσοι γράφουν για αγγλικό ποδόσφαιρο στις εφημερίδες βλέπουν περισσότερα από ένα παιχνίδια το σαβ/κο (δεν αποκλείω το να μη βλέπουν, κιόλας).. Δεν το θεωρώ κακό, αλλά ούτε και σοβαρό από μέρος τους.

birdy είπε...

Απλά πιστεύω ότι δεν θέλουν το υγειές ποδόσφαιρο και κατά συνέπεια τους υγειείς φιλάθλους διότι το χρήμα βγαίνει μέσα από την παθογένεια του ποδοσφαίρου μας και όχι από την υγεία του.
Το Τσάμπιονς Λιγκ έχει χρήμα,τα στημένα ματς έχουν χρήμα, οι τερίφες ανόδου για κάθε κατηγορία έχουν χρήμα και κάθε είδους δολοπλοκία.

Unknown είπε...

Εγώ πάντως χρήμα δεν βλέπω φίλε birdy… όλες οι ομάδες χρεωμένες είναι.
Αυτοί που τα βγάζουν με τους τρόπους που αναφέρεις είναι συγκεκριμένα άτομα και όχι ομάδες. Και μάλιστα τα βγάζουν εις βάρος των ομάδων τους…

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India