Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Πρόβλεψη Manchester City - Wigan (Τελικός FA CUP - 11/5/2013)


Σάββατο 19.15, Wembley Stadium - Για να σωθεί η χρονιά...
Το νέο Wembley ετοιμάζεται να υποδεχτεί το φετινό τελικό του FA Cup, στον οποίο υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί (Manchester City) και ένα ευχάριστο outsider (Wigan). Ένας τίτλος που δεν μπορεί να αγνοηθεί, και με βάση την πορεία και των δύο στο πρωτάθλημα, θα αποτελέσει βάλσαμο για το νικητή.

Η αλήθεια είναι ότι η City το θέλει περισσότερο: το ξεκαθάρισε και ο Yaya Toure σε δηλώσεις του, ότι η ομάδα του πρέπει να κερδίσει για να παραμείνει σε momentum κατάκτησης κυπέλλων! Η χρονιά δεν πήγε καθόλου καλά για τους Citizens και η κατάκτηση του FA Cup θα μετριάσει αρκετά τα δυσάρεστα συναισθήματα. Με μόλις 3 ήττες στα τελευταία παιχνίδια (γκολ 28-10) είναι φανερό ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Mancini δεν έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών, η πλάστιγγα γέρνει σαφώς προς το μέρος της Manchester City.  Με τόσους world class ποδοσφαιριστές μαζεμένους, προς τα που θα πήγαινε άλλωστε;

Όμως, υπάρχει και ο "Δαυίδ"! Η Wigan πραγματοποιεί μια συνηθισμένη πορεία στο πρωτάθλημα (κοντά στη ζώνη υποβιβασμού), αλλά αυτή τη φορά δύσκολα θα γλιτώσει. Η ήττα από τη Swansea (τις προάλλες) ελαχιστοποίησε τις ελπίδες παραμονής στην Premier League- ίσως το μυαλό των Latics να βρισκόταν ήδη στον τελικό του Wembley.. Έχει δικαίωμα στο όνειρο, όμως με 2 νίκες στα τελευταία 7 παιχνίδια , με σοβαρές απουσίες στην αμυντική γραμμή (Alcaraz, Ramis, Figueroa) και με αντίπαλο τη City, απέναντι στην οποία δεν έχουν σκοράρει εδώ και 7 ματς (!) τι μπορούν να περιμένουν; Από την άλλη, ο τίτλος είναι τίτλος, το παιχνίδι είναι νοκ άουτ, "11 αυτοί, 11 εμείς", οπότε μπορούν τουλάχιστον να ελπίζουν σε ένα μικρό θαύμα!

Το σημείο του άσσου είναι ανώφελο να παιχτεί. Ίσως είναι καλύτερο να πάμε σε κάποιο άλλο ποντάρισμα, το οποίο να δίνει ικανοποιητική απόδοση. Για παράδειγμα, νίκη της Manchester City χωρίς να δεχθεί γκολ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India