Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Από το Κάστρο στην Καρδιά του... Doorwerth!!!

Καλημέρα σε όλους από την καλοκαιρινή Ολλανδία όπου σήμερα αναμένεται η ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. που θα βρίσκεται εδώ στη γειτονιά μας (το Wageningen απέχει περίπου 10 χλμ από το Doorwerth)! Το άρθρο δημοσιεύεται τα μεσάνυχτα της Ολλανδίας λόγω ειδικών συνθηκών όπως θα δείτε στο τέλος του...


Σήμερα φτάνει η αποστολή του Π.Α.Ο.Κ. στο Doorwerth της Ολλανδίας, όπου και θα παραμείνει μέχρι της 20 του Ιούλη, για να πραγματοποιήσει και φέτος (για 4η φορά στα τελευταία 5 χρόνια) το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στις εγκαταστάσεις του Golden Tulip Hotel. Όπως βλέπεται και στη φώτο που ακολουθεί σίγουρα το μέρος προσφέρεται για κάτι τέτοιο! Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων, το οποίο χτίστηκε το 1985 και ανακαινίστηκε πλήρως το 2010. Διαθέτει 2 επίσημα γήπεδα ποδοσφαίρου σε απόσταση 600μ από τις εγκαταστάσεις του. Το ξενοδοχείο, λοιπόν, είναι ιδανικό για την προετοιμασία των ομάδων και για αυτό άλλωστε το επιλέγουν αρκετές κάθε χρόνο, ενώ διαθέτει και πιστοποιητικό από την FIFA.


To Doorwerth, όμως, είναι γνωστό στους Ολλανδούς για το κάστρο που διαθέτει! Εξ' ου και ο τίτλος του άρθρου που παραφράζει το γνωστό τραγούδι του μεγάλου Δ. Μητροπάνου, "Σ'αναζητώ στη Σαλονίκη", και το στίχο "Από το Κάστρο στην καρδιά του Πλαταμώνα"!!!
Το Doorwerth Castle, που μέχρι της αρχές του 1800 ονομαζόταν Dorenweerd (Μετάφραση: Απωθεί τα Αγκάθια) Castle, υπολογίζεται πως κατασκευάστηκε από ξύλο γύρω στο 1260. Την θέση του πήρε το 1280 ένα ανακατασκευασμένο από πέτρα μιας και το αρχικό καταστράφηκε από φωτιά σε κάποια πολιορκία.
Η σημερινή του μορφή με τις αλλεπάλληλες επεκτάσεις, που άρχισαν τον 14ο αιώνα, υπολογίζεται πως ολοκληρώθηκε στα μέσα του 16ου αιώνα. Το 1913 πέρασε στην κατοχή του Πολεμικού Μουσείου της Ολλανδίας. Ακολούθησε η καταστροφή του από τους Γερμανούς κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και η ανακατασκευή του μετά το πέρας του που διήρκεσε μέχρι το 1983! 


Και πάμε στα ανατριχιαστικά... Το κάστρο θεωρείται και επίσημα στοιχειωμένο από την Πέμπτη 26 του Φλεβάρη του 2004 και έπειτα!!! Τότε ήταν που οι Jack Lomax και Timothy Edmund Mülder τράβηξαν την ακόλουθη φωτογραφία κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιούσαν για τις ομοιότητες/διαφορές μεταξύ Αγγλικών και Ολλανδικών στοιχειωμένων περιοχών!!! Πιστεύω πως βλέπετε ξεκάθαρα τη φιγούρα λίγο πιο δεξιά από το μέσο της εικόνας! Τώρα για το πόσο είναι αληθινή μπορείτε να ελέγξετε την τεχνική που χρησιμοποιήθηκε εδώ!


Ας ελπίσουμε πως τα όνειρα των απανταχού Π.Α.Ο.Κ.τσήδων δε θα στοιχειωθούν και φέτος!!!

Met vriendelijk groetjes,
van der Mitrax

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India