Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Euro 2012 - Τα βλέπω όλα Oranje!!!

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας ξεκινάει και η αγαπημένη μας Ολλανδία ρίχνεται στη μάχη!


Και όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις τα πάντα στην Ολλανδία γίνονται Oranje...         

Πριν όλα τα υπόλοιπα και επειδή τελευταία ακούμε πολλά από τους αγαπητούς Ολλανδούς λόγω κρίσης αξίζει να αναφέρουμε ένα γεγονός που λέει πολλά... Όπως όλοι γνωρίζετε λοιπόν πριν κάποιες εβδομάδες έπεσε η κυβέρνησή τους και οδηγούνται σε εκλογές. Κάποιος όμως είχε τη φαεινή ιδέα να θέσει ως ημέρα διεξαγωγής τους την 27η Ιούνη (ναι Τετάρτη καθώς αν ήταν μέσα στο σαββατοκύριακο είναι δεδομένο πως κανένας Ολλανδός δεν θα ψήφιζε!!!), ημέρα όμως που συμπίπτει με τους ημιτελικούς του Euro!!! Η ημερομηνία ακυρώθηκε ασυζητητί μιας και η εθνική έχει πολλές πιθανότητες να αγωνίζεται εκείνη την ημέρα οπότε που μυαλό για άλλα... Αμέσως μετά ακολουθούν οι "ιερές" καλοκαιρινές διακοπές τους οπότε εκλογές από Σεπτέμβρη!!!
(Ik hou van Holland = Έχω αγάπη για την Ολλανδία)
Πάμε τώρα στα αγωνιστικά...
Η Ολλανδία συμμετέχει στο 2ο Όμιλο κόντρα στη μισητή Γερμανία, στη Πορτογαλία και στη Δανία. Η αρχή γίνεται το Σάββατο 9/6 κόντρα στη Δανία και ακολουθεί το μεγάλο παιχνίδι κόντρα στη Γερμανία την ερχόμενη Τετάρτη 13/6 (να περιμένετε ωραίο φωτορεπορτάζ από αυτό το παιχνίδι μιας και στο μέρος μας κατοικούν καμιά 500αριά γερμανοί φοιτητές...). Οι υποχρεώσεις στους ομίλους ολοκληρώνονται την Κυριακή 17/6 με αντίπαλο την Πορτογαλία. Όπως σε κάθε μεγάλη διοργάνωση έτσι και τώρα οι Ολλανδοί πάνε με υψηλές φιλοδοξίες... και ειδικά μετά τον πρόσφατο χαμένο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής! Ας δούμε παρακάτω τους παίκτες που διεκδικούν να γραφτούν στην ιστορία μετά την παρέα του Croijff το 1988...
(Επεξήγηση: Geboortedatum - Ημερομηνία Γέννησης, Geboorteplaats - Τόπος Γέννησης, Interlands - Διεθνείς Συμμετοχές, Doelpunten - Τέρματα, International Sinds - Διεθνής από, Balans in Oranje - Στατιστικά με την Εθνική, W - Νίκες, G - Ισοπαλίες, V - Ήττες)

Τερματοφύλακες

Αμυντικοί

Μέσοι

Επιθετικοί

Προπονητής
Bert van Marwijk (Deventer, 19 Μαΐου 1952) από το καλοκαίρι του 2008

Άποψή μου είναι πως αυτή η Ολλανδία έχει πολλές ελπίδες να βρεθεί στον τελικό και να κατακτήσει το τρόπαιο.. αρκεί να περάσει από τον όμιλο φωτιά!!!
Εγώ προσωπικά πάντως τη βλέπω 1η στον όμιλό της... με τη Γερμανία να ακολουθεί!
Πολύς κόσμος έχει ποντάρει στον Robin van Persie για 1ο σκόρερ της διοργάνωσης αλλά μην υποτιμάται και τον Arjen Robben που πιστεύω πως ήρθε η ώρα να βγάλει τη ρετσινιά του looser...
Τέλος καλό θα είναι να έχετε υπόψη σας και το νεαρό επιθετικό της Heerenveen, Luciano Narsingh που ήταν 1ος σε ασσίστ φέτος στην Eredivisie... και πιστεύω πως θα είναι από τις αποκαλύψεις!!!

Met vriendelijk groetjes,
van der Mitrax

1 σχόλια:

αλητης είπε...

Εγώ προσωπικά πάντως τη βλέπω 1η στον όμιλό της... με τη Γερμανία να ακολουθεί!

μαντηηηηηη

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India