Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Η Ελλάδα στο Euro 2012: Τότε Πορτογάλοι, τώρα Πολωνοί…

 Λίγες μέρες απομένουν για την έναρξη του euro 2012, οπότε είναι φυσικό το ενδιαφέρον των φιλάθλων να στρέφετε στο μεγάλο αυτό ποδοσφαιρικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού.


 Η Εθνική Ελλάδος κατάφερε για μια ακόμη φορά να προκριθεί στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα μετά το θαύμα της Πορτογαλίας, η εθνική μας ομάδα (σε αντίθεση με τους συλλόγους μας) καταφέρνει να παραμένει ανταγωνιστική και να διεκδικεί τη νίκη απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο.
Η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Θέατρο των Τεχνών του Κιέβο έφερε ακόμη περισσότερα χαμόγελα αισιοδοξίας στους Έλληνες φιλάθλους, καθώς η εθνική μας ομάδα αποφεύγει όλα τα θηρία της Ευρώπης στη φάση των ομίλων.  

Οι όμιλοι του Euro 2012:

Α': Πολωνία, Ρωσία, Ελλάδα, Τσεχία

Β': Ολλανδία, Γερμανία, Δανία, Πορτογαλία

Γ': Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Ιρλανδία

Δ': Ουκρανία, Αγγλία, Σουηδία, Γαλλία

Το γεγονός ότι στις 8 Ιουνίου (στην πρεμιέρα του τουρνουά) θ’ αντιμετωπίσουμε την διοργανώτρια Πολωνία, μας θυμίζει το ονειρικό euro 2004 στο οποίο και πάλι ξεκινήσαμε τη διοργάνωση απέναντι στους οικοδεσπότες Πορτογάλους.


 Το πρώτο παιχνίδι με τους Πολωνούς είναι πιστεύω το σημαντικότερο όλων και εκεί πρέπει να μείνει συγκεντρωμένη η ομάδα. Η μία εκ των συνδιοργανωτών του φετινού euro Πολωνία, θα επιδιώξει τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι για πολλούς λόγους. Θα υπάρχει πίεση προς αυτούς, τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Ακριβώς δηλαδή οι συνθήκες που βοηθούν την εθνική μας για να νικήσει κάποιον. Να προσπαθεί ο αντίπαλος να δημιουργεί και όσο περνάει ο χρόνος να ρισκάρει αφήνοντας κενά στην άμυνα του. Όταν μάλιστα ο αντίπαλος αυτός δεν έχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας από τη δική μας ομάδα κι εμείς έχουμε υπομονή, η δουλειά που ξέρουμε καλά να κάνουμε φέρνει συχνά το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αυτό που με ανησυχεί είναι η εύνοια την οποία συνήθως απολαμβάνουν οι διοργανωτές, αλλά παρόλα αυτά παραμένω αρκετά αισιόδοξος για το πρώτο μας παιχνίδι…


 Η γρίνια για τις φιλικές εμφανίσεις, για τους παίκτες και τα συστήματα που χρησιμοποιεί ο Φερνάντο Σάντος, δεν θα μπορούσε να λείπει.
Το euro όμως ξεκινά και η μιζέρια πρέπει να δώσει τη θέση της στην ψυχαγωγία…

2 σχόλια:

Μικρός Σκάουτερ είπε...

Μακάρι να γίνει το "θαύμα" και να καταφέρουμε κάτι ανάλογο. Σαν εθνική ομάδα έχουμε καταφέρει να λογιζόμαστε ως υπολογίσιμη δύναμη στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Υπάρχει σαφές αγωνιστικό πλάνο και διακριτός προσανατολισμός, παίζουμε με γνώμονα πρώτα το αποτέλεσμα και μετά το θέαμα, το οποίο δεν προσφέρουμε είναι η αλήθεια. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και ελπίδα όλων είναι να διακριθούμε και πάλι. Στόχος η πρόκριση στην επόμενη φάση. Κομβικό το πρώτο παιχνίδι, θα συμφωνήσω με αυτό.

Unknown είπε...

Θαύμα είναι να νικήσουμε το πρώτο παιχνίδι χαχαχα
Η περιγραφή σου για την Εθνική είναι πολύ σωστή !!!
Το θέαμα ελπίζουμε να το δούμε… αν συνεχίζουμε να νικάμε ή δε χάνουμε τουλάχιστον… ;-)

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India