Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Ολλανδίας έχει ελπίδες για τίτλο...


ΟΧΙ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ!
Μιλάω για την εθνική ομάδα της Ολλανδίας που απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές ρομπότ (φτιαγμένα στο πανεπιστήμιο T.U.Eindhoven) και που αυτή την εβδομάδα αγωνίζεται στο Μεξικό για το "Παγκόσμιο Πρωτάθλημα RoboCup"!!! Κύριοι αντίπαλοί της είναι οι ομάδες της Κίνας και του Ιράν, με τους Πορτογάλους να είναι και πάλι μια πιθανή πηγή κινδύνων... Το πρωτάθλημα ξεκίνησε χτες (Τετάρτη 20/6) και το Σάββατο (23/6) διεξάγεται ο τελικός, ενώ του χρόνου την διοργάνωση θα φιλοξενήσει το Eindhoven. Και αυτή η ομάδα ξεκινάει με όνειρα τίτλου... μιας και σε προηγούμενες διοργανώσεις κατάφερε επίσης να φτάσει ως στην πηγή (λέγε με τελικό) αλλά χωρίς τελικά να πιει νερό... Οι Ολλανδοί ελπίζουν πως τα ρομπότ τους θα τα καταφέρουν καλύτερα από την πραγματική εθνική ποδοσφαιρική τους ομάδα η οποία έσπασε κάθε αρνητικό ρεκόρ!!!

Ιδού το ανδρείκελο ονόματι "TUlip" που προκρίθηκε στο "Παγκόσμιο Πρωτάθλημα RoboCup" του 2012 στα "γήπεδα" του Μεξικό!


Στα της κανονικής εθνικής τώρα και στα λιοντάρια που παρουσιάστηκαν γατάκια...

Ας ξεκινήσουμε από αυτό που πονάει περισσότερο τους Ολλανδούς και δεν είναι άλλο από το χρήμα! Τα super-markets λοιπόν αναμένεται να απολέσουν περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ έσοδα από τα oranje γλυκά και σνακς (κάτωθι φωτογραφίες) που φορτώθηκαν στηριζόμενοι σε πορεία της εθνικής τους μέχρι τα προημιτελικά (πάλι καλά που δεν υπολόγισαν μέχρι τα ημιτελικά όπως οι πολιτικοί τους)! Τουλάχιστον οι ποδοσφαιριστές έκαναν άθελά τους μια γενναία φιλανθρωπική πράξη αφού η αλυσίδα Lidl προτίμησε να δώσει το πορτοκαλί εμπόρευμα στις τράπεζες τροφίμων της χώρας παρά να το πουλήσει κοψοχρονιά!!! Από την άλλη τα μπαρ και οι καφετέριες έχουν αποθέματα μπύρας για όλο το καλοκαίρι πλέον μιας και αναμένεται να χάσουν γύρω στα 12,5 εκατομμύρια από την μη κατανάλωσή της κατά την διάρκεια του Euro! Τέλος, η διαφημιστική εταιρεία που ανέλαβε τη διοργάνωση για την εθνική τηλεόραση πουλάει το χρόνο για τα σποτ μισοτιμής μιας και οι αρχικές τιμές είχαν υπολογιστεί βάσει παρουσίας των Oranje στον τελικό (ναι, υπάρχουν και χειρότεροι από τους πολιτικούς)!!!


Ας πάμε τώρα και στα αγωνιστικά(;)... για την χειρότερη εθνική όλων των εποχών!
Ο υπεύθυνος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ολλανδίας Bert van Oostveen ενημέρωσε πως η συνολική απόδοση του Bert van Marwijk είναι υπό κρίση και πως η τελική απόφαση θα έχει παρθεί μέχρι της 6 Ιούλη, μιας και μετά αναχωρεί για διακοπές και δεν θα ασχολείται με αυτά! Όλα δείχνουν πως ο van Marwijk θα αποτελέσει παρελθόν αν και ο έτερος αποτυχημένος Ολλανδός προπονητής του Euro, Dick Advocaat, έσπευσε να τον υπερασπιστεί! Αναφέρει λοιπόν πως όλοι τον κατηγορούν και ξέχασαν πως είναι ο ίδιος που οδήγησε την ομάδα 2 χρόνια πριν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Άποψη μου είναι πως ο van Marwijk δεν έκανε τελικά και πολλά για αυτή τη μεγάλη στιγμή της εθνικής Ολλανδίας. Αν δείτε την ενδεκάδα τότε (WC2010) και τώρα (EC2012) θα διαπιστώσετε πως έχουν αλλάξει το πολύ 2 παίκτες!!! Μόνο που πλέον ο βασικός κορμός είναι γερασμένος και ξεζουμισμένος αφού μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο και το μπαμ που έκαναν, παίκτες όπως οι van Persie, Robben, van der Vaart κτλ δεν έχουν πάρει ανάσα! Ναι λοιπόν, δεν εκτιμώ καθόλου τον προπονητή van Marwijk αφού στην ουσία παίζει με τους ίδιους παίκτες εδώ και 4 χρόνια και αδυνατεί να κάνει αλλαγές (παικτών ή σχήματος) ώστε να φέρει στα μέτρα του το παιχνίδι όταν αυτό στραβώνει, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα σε αυτό το Euro όπου οι Ολλανδοί δεν αντέδρασαν ουσιαστικά ποτέ! Το καλό είναι πως μαζί του αποχωρεί και ο γαμπρός του Marc van Bommel (35) που επιτέλους αποφάσισε να κάνει τόπο στα νιάτα...

Στους αριθμούς τώρα η φετινή παρουσία των Oranje είναι η χειρότερη της ιστορίας τους σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!!! Δεν είναι μόνο το ότι είναι η μοναδική φορά που δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε βαθμό... αλλά είναι και τα μόλις 2 γκολ που πέτυχαν σε 3 αγώνες! Φαντάζεστε πως αυτό χτυπάει άσχημα για μια εθνική που φημίζεται και έχει στη φλέβα της το επιθετικό ποδόσφαιρο!!! Επίσης είναι η 2η φορά μετά το μακρυνό 1980 που σε τελική φάση δεν κατάφερε να περάσει από τους ομίλους. Κρίμα σε πολλούς (μαζί κι εμένα) που τη θεωρούσαμε από τα φαβορί... και πολλούς που πόνταραν τα λεφτά τους όχι μόνο στην ομάδα αλλά και στον van Persie για 1ο σκόρερ της διοργάνωσης!!! 
Ελπίζω απλά να σταματήσουν τη ξεροκεφαλιά τους και να κάνουν το επόμενο βήμα...

Οι επιδόσεις των Oranje σε Τελικές Φάσεις (με τους Ομίλους)
(Toernooi: Διοργάνωση, Duels: Αγώνες, W-G-V: Ν - Ι - Η, Voor - Tegen: Γκολ Υπέρ - Κατά)

Met vriendelijk groetjes,
van der Mitrax


4 σχόλια:

van der Mitrax είπε...

Στα χθεσινά παιχνίδια φέραμε 2 ισοπαλίες με 0-0 κόντρα στις HuroEvolution AD και JoiTech, ενώ χάσαμε με 0-2 από την Team Charli!!!
Μάλλον τελικά τα ρομπότ ακολουθούν τα πρότυπα των ανδρών....
Σήμερα έχουμε άλλα 2 παιχνίδια κόντρα στις Tsinghua Hepphaestus και KW-1.
(http://www.robocup2012.org/comp_RCSoccer-humanoid-Results.php, Κατηγορία: Adult Size)

Unknown είπε...

Χαχαχα πολύ αργό το ρομπότ της Ολλανδίας ρε φίλε !!!
Μάστορα έτσι είναι οι επενδύσεις… άλλες φορές πάνε καλά και άλλες όχι…

Στο θέμα του van Marwijk και της εθνικής Ολλανδίας η άποψη μου είναι λίγο διαφορετική και θα σου θυμίσω ότι και η δική σου ήταν διαφορετική λίγες μέρες πριν. Ξέροντας την ομάδα που θα κατέβαζε, εσύ και πολλοί άλλοι τη θεωρούσατε φαβορί ακόμη και για τον τίτλο. Γιατί να μην το πίστευε αυτός ???

Η έκφραση “ομάδα που νικάει δεν αλλάζει” μπορεί να δικαιολογήσει την εμμονή του σε αυτούς τους παίκτες. Δεν αποφασίζει εύκολα κάποιος προπονητής ν’ αλλάξει μια ομάδα που πρωταγωνιστεί και κατά γενική ομολογία παίζει καλά. Ούτε οι προπονητές είναι μέντιουμ για να τα προβλέπουν όλα. Αν τον ρωτήσεις και αυτόν τώρα (μετά τα παιχνίδια), θα σου πει ότι κάτι θα έπρεπε να είχε αλλάξει.

Οι μεγάλες αλλαγές έρχονται μετά από αποτυχία και όχι όταν όλα πάνε καλά. Σκέψου να είχαν αλλάξει προπονητή πριν από το euro ή να είχε κάνει γερή ανανέωση και τ’ αποτελέσματα να ήταν ίδια… Τι θα λέγαμε τότε…

Οπότε δεν διαφωνώ με την αντικατάσταση του ή την ανανέωση της ομάδας τώρα, διαφωνώ με την εκ των υστέρων αυστηρή κριτική… ;-)

van der Mitrax είπε...

Όλα τα ρομπότ τέτοιου μεγέθους έτσι τρέχουν!
Για τις επενδύσεις μας συμφέρει γιατί πολλές μπύρες είχαν μαζί και δωράκια που πλέον είναι δωρεάν!!!

Θα συμφωνήσω πως είχα την Ολλανδία για ψηλά αλλά είχα και άλλες επιλογές στο μυαλό μου και όχι αυτές που παρουσιάστηκαν στο γήπεδο...

Για παράδειγμα μου φαίνεται αδιανόητο που δεν χρησιμοποιήθηκε ο Narsingh και ειδικά στο τελευταίο ματς που τα έπαιζαν όλα για όλα! Τελείωσε την Eredivisie όντας πρώτος σε ασσίστ και σε όσα παιχνίδια τον είδα με εντυπωσίασε!

Η εμμονή του στον Afellay και στον (γαμπρό του) van Bommel ήταν εκνευριστική! Όχι ότι δεν μπορούσε να δοκιμάσει να αφήσει και άλλους εκτός... όπως τον Robben και να περάσει στη θέση του τον van der Vaart που ήταν από τους ελάχιστους διασωθέντες κατά τη γνώμη μου!

Η κριτική λοιπόν γίνεται στον τρόπο διαχείρισης του ρόστερ και όχι στο ρόστερ αυτό καθεαυτό... άρα μόνο εκ των υστέρων μπορεί να γίνει!

Νομίζω πως ο Santos (ίσως και ο αγαπημένος μου Billic) είναι από τους λίγους προπονητές που δεν κάνουν τις ίδιες αλλαγές ανάποδα σε κάθε αγώνα π.χ. Balotelli αντί Di Natale και τούμπαλιν στο επόμενο παιχνίδι!

Unknown είπε...

Δύσκολη η δουλειά του προπονητή! Το κάθε λάθος κοστίζει και μάλιστα, όταν είσαι σε μεγάλη ομάδα, πολλαπλασιάζεται!

Mitrax, Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον van Marwijk για τις επιλογές του. Το ρόστερ ήταν πάρα πολύ δυνατό και ορθά επέλεξε τους ποδοσφαιριστές που τον "έκαναν" μάγκα το 2008 και το 2010. Εξάλλου, ποιον από τους Sneider, van Persie, Robben, Huntelaar, van der Vaart, Afellay να αφήσεις εκτός και να μη σε κράξουν; Δεν το κατηγορώ ούτε για τις εμμονές του. Όλοι οι προπονητές έχουν εμμονές και καλά κάνουν: τους πιστεύουν, έχουν προσαρμόσει το αγωνιστικό πλάνο πάνω τους και στο παρελθόν του έχει βγει. Γιατί να το αλλάξει;

O Afellay είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, γνωστής αξίας, με κακές εμφανισεις στο Euro. Από τη στιγμή που οι αντικαταστάτες δεν υπάρχουν, δύσκολα τον αφήνεις εκτός. Ο Robben δε γίνεται να μείνει εκτός, όσο προβλέψιμος κι αν έχει γίνει: έχει το εύκολο ξαφνικό γκολ, ακόμη και στην κακή του μέρα, και αυτό το μετράει πολύ ένας προπονητής. Για τον van der Vaart συμφωνώ ότι έπρεπε να του δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αλλά είπαμε: εμμονές. Ο Narsigh είναι φέρελπις, αλλά κανείς προπονητής δε δίνει συμμετοχή σε ένα νέο, ο οποίος έχει ελάχιστες συμμετοχές με την εθνική. Αν στο 3ο ματς η Ολλανδία ήταν αδιάφορη, λογικά θα έπαιζε, αλλά από τη στιγμή που υπήρχαν μαθηματικές ελπίδες, σωστά δεν ξεκίνησε. Δεν αλλάζει φιλοσοφία από τη μια στιγμή στην άλλη. Τέλος, για τον van Bommel: μπορεί να είναι γαμπρός του, αλλά ο κάθε προπονητής θα τον επέλεγε. Είναι ίσως, ο μόνος που μπορεί να μιλήσει στο διαιτητή, να ξεσηκώσει και να συσπειρώσει τους συμπαίκτες του, αλλά και να πιάσει τον αντίπαλο από το λαιμό αν χρειαστεί. Τέτοιοι ποδοσφαιριστές χρειάζονται ακόμη και στο τοπικό. Είναι ο βοηθός του προπονητή, εντός του γηπέδου.

Δε θέλω να αγιοποιήσω τον Marwijk, απλά θεωρώ λίγο άδικη την κριτική που γίνεται. Θεωρώ ότι πρέπει να τον κράξουν για την απειθαρχία που έδειξε η ομάδα του και όχι για τους παίχτες αυτούς καθεαυοτύς. Και φυσικά, κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο: η πάσα στον ελεύθερο συμπαίκτη σου, δε χρειάζεται να γίνει μετά από προπονητική εντολή, κ.van Persie!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India