Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Μουντιαλικές αναμνήσεις... (Αργεντινή, Βοσνία-Ερζεγοβίνη)


Ο έκτος όμιλος του Μουντιάλ έχει ένα μεγάλο φαβορί (Αργεντινή) και τρεις ομάδες με σχεδόν μοιρασμένες πιθανότητες πρόκρισης (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ιράν, Νιγηρία).

Αργεντινή

Όπως κάθε μεγάλη δύναμη του ποδοσφαίρου, έχει φανατικούς οπαδούς και ορκισμένους εχθρούς. Οι Αργεντινοί είναι παθιασμένοι με την εθνική τους ομάδα, όπως και με τους συλλόγους που υποστηρίζουν. Για τους εκτός Αργεντινής, ο Θεός Diego έχει βάλει το χεράκι του για να κερδίσουν κόσμο. Στο Μουντιάλ 1986 (ή αλλιώς, το Μουντιάλ του Maradona), δυσκολεύεσαι να σκεφτείς που θα έφτανε η Αργεντινή, αν δεν τον είχε στο ρόστερ της. Παρόλα αυτά, η στιγμή που θα δείξουμε σήμερα έρχεται λίγα χρόνια αργότερα.

Μουντιάλ '90. Ιταλία. Στον ημιτελικό της διοργάνωσης, η Αργεντινή αντιμετωπίζει τη διοργανώτρια Ιταλία. Το γήπεδο του τελικού είναι το Stadio San Paolo, το γήπεδο της Ναπολι, για τους οπαδούς της οποίας ο Maradona αποτελεί τον επί γης θεό! Σε μια έκκληση του Maradona στους Ναπολιτάνους να υποστηρίξουν την Αργεντινή και όχι την Ιταλία, επικαλούμενος τις κακές σχέσεις των Νότιων με το Βορειοκεντρικό κράτος της Ιταλίας, οι δεύτεροι ύψωσαν το γνωστό πανό "Maradona, σε αγαπάμε, αλλά η Ιταλία είναι η πατρίδα μας". Μαζί με το γεγονός ότι, το San Paolo ήταν το μόνο γήπεδο που δεν γιουχαΐστηκε ο ύμνος της Αργεντινής, αντιλαμβανόμαστε την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί για εκείνο το παιχνίδι. Τελικά, η Αργεντινή πέρασε στον τελικό (μετά από την διαδικασία των πέναλτι)...

Βοσνία

Καλώς την! Η νεοφώτιστη της διοργάνωσης Βοσνία-Ερζεγοβίνη υφίσταται ως ποδοσφαιρική ομοσπονδία από το 1992 και κατάφερε φέτος να προκριθεί στα τελικά της διοργάνωσης. Προηγούμενα, ως τμήμα της Γιογκοσλαβίας, Βόσνιοι παίχτες είχαν δώσει το παρόν σε Μουντιάλ, όπως οι Halilhodzic και Hadzibegic. Έχουν καλές πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση, ωστόσο η πρώτη παρουσία σε τέτοιες διοργανώσεις συνήθως κρύβει παγίδες και προβλήματα μεγαλύτερα απ' ότι περιμένει κανείς.
Επειδή δεν υπάρχει προηγούμεν παρουσία στη διοργάνωση, θα κάνουμε την εξαίρεση και θα δείξουμε το γκολ που τους έστειλε στο Μουντιάλ (απέναντι στη Λιθουανία, στο τελευταίο ματς των ομίλων).


Διαβάστε επίσης:
Βραζιλία, Κροατία
Μεξικό, Καμερούν
Ισπανία, Ολλανδία
Χιλή, Αυστραλία
Κολομβία, Ελλάδα
Ακτή Ελεφαντοστού, Ιαπωνία
Ουρουγουάη, Κόστα Ρίκα
Αγγλία, Ιταλία
Ελβετία, Εκουαδόρ
Γαλλία, Ονδούρα
Ιράν, Νιγηρία
Γερμανία, Πορτογαλία
Γκάνα, Η.Π.Α.

1 σχόλια:

mustafa είπε...

ığdır
maraş
afyon
bandırma
hakkari
ZY4J6

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India