Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Μουντιαλικές αναμνήσεις... (Γκάνα, Η.Π.Α.)


Γκάνα και Η.Π.Α. θα προσπαθήσουν να μπουν "σφήνα" στο δίδυμο Γερμανίας και Πορτογαλίας και να "κλέψουν " ένα εισιτήριο για την επόμενη φάση!


Γκάνα

Με μόλις δύο συμμετοχές σε τελική φάση, η Γκάνα δε θεωρείται δύναμη. Βέβαια, στο ροστερ της έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και μια ενδεχόμενη πρόκριση στην επόμενη φάση, δε θα θεωρηθεί και τόσο μεγάλη έκπληξη. Πάντως, στις δύο διοργανώσεις που έχουν συμμετέχει, μετρούν δύο προκρίσεις!
Μουντιάλ 2010. Ν.Αφρική. Η Γκάνα αφήνει πίσω της Σερβία και Αυστραλία στη φάση των ομίλων, και έπειτα τις Η.Π.Α. Στον προημιτελικό βρίσκει μπροστά της την Ουρουγουάη, των Cavani, Forlan, Suarez. Η κανονική διάρκεια βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1. Κι ενώ όλα δείχνουν ότι και η παράταση θα λήξει στην ισοπαλία και οι ομάδες θα πάνε ήσυχα ήσυχα στα πέναλτι, γίνεται η φάση που θα συζητείται για χρόνια και πάντα θα υπάρχουν υποστηρικτές και ορκισμένοι εχθροί και των δύο πλευρών! Το χέρι του Θεού, Νο 2!


Στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, σε μια αναμπουμπούλα στην περιοχή της Ουρουγουάης, ο suarez διώχνει με το χέρι πάνω στη γραμμή. Οι Γκανέζοι πανηγυρίζουν, καθώς κερδίζουν πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα. Ο Gyan παίρνει φόρα και... στέλνει την μπάλα στο δοκάρι! Ο Suarez νιώθει λύτρωση, πανηγυρίζει και γίνεται κόκκινο πανί για τους Γκανέζους. Στη διαδικασία των πέναλτι  ολοκληρώνεται η τραγωδία: ο Gyan σκοράρει, όμως, η Ουρουγουάη προκρίνεται! Στιγμές που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστούν. Και οι συζητήσεις για το ποιος είναι ο καλός και ο κακός, ακόμη συνεχίζονται...

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Αν και πολλοί τους ειρωνεύονται ότι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν πιο είναι το πραγματικό "football", θα πρέπει να θυμίσουμε ότι οι Η.Π.Α. ετοιμάζονται για τη 10η συμμετοχή τους σε Μουντιάλ! Με πιο χαρακτηριστικό: φυσικά, το δικός τους!
Μουντιάλ 1994. Η.Π.Α. Σε ένα όμιλο που σημαδεύτηκε από μια τραγωδία (Κολομβία), οι Αμερικάνοι κατορθώνουν να προκριθούν ως τρίτοι πίσω από Ρουμανία και Ελβετία. Στον ημιτελικό χάνουν από τους μετέπειτα πρωταθλητές Βραζιλιάνους. Η παρουσία τους δεν ήταν ιδιαίτερη, όμως το Μουντιάλ αυτό θεωρείται ως το σημείο 0, ύστερα από το οποίο το πραγματικό ποδόσφαιρο αρχίζει και μπαίνει στη ζωή του ποδοσφαιρόφιλου και προσελκύει, πλέον, αρκετά μεγάλα ονόματα. Τι άλλο μας έχει μείνει από εκείνη την παρουσία; Φυσικά, οι φανέλες των Αμερικάνων και η φιγούρα του ομογενή Alexis Lalas!


Διαβάστε επίσης:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India